Sjöfartsverket anordnar fototävling

Fram till och med den 16 augusti har alla som vill möjlighet att delta i Sjöfartsverkets öppna fototävling, där priserna utgörs av biocheckar och böcker. Tävlingen har tre olika teman, som får tolkas helt fritt: Sjömärken, Maritim Miljö och Båtliv – så passa på att skicka in dina snyggaste semesterfoton!


Foto:

Fri tolkning
Du kan tolka tävlingens tre teman: Sjömärken, Maritim Miljö och Båtliv helt fritt, under förutsättning att du bifogar en kort motivering angående vad som inspirerade till bilden.

Bildformat
Bilderna ska vara i högupplöst jpeg-format med en filstorlek på max 10 Mb. Annars finns inga restriktioner gällande fotonas format, det är okej att använda digital bildbehandling och du kan skicka in såväl färgfoton som svartvita bilder. Fotona måste dock vara inlämnade senast den 16 augusti för att beaktas i tävlingen.

Så deltar du
Skicka dina bilder till: info@sjofartsverket.se och bifoga ditt namn och mailadress, samt information om när bilden togs, vilket tävlingstema du vill delta under och om du vill namnge din bild – och i så fall med vad. Personer som syns tydligt i bild måste ge sitt godkännande för eventuell publicering, ange därför personernas namn, samt om de har gett sitt medgivande.

Bedömning, omröstning och vinster
Tävlingen pågår som sagt fram till och med den 16 augusti, varefter en jury, bestående av Sjöfartsverket kommunikationsavdelning, kommer att bedöma de insända fotona efter tema, kreativitet, komposition och kvalitet och utse tre finalister i respektive tävlingskategori. Finalisternas foton kommer sedan att läggas upp för omröstning på Sjöfarsverkets facebooksida den 27 augusti och den fotograf vars bild får flest ”gilla”-tryckningar i respektive kategori vinner biocheckar till ett värde av 250 kr, plus boken ”Sjörapporten”, som handlar om fyrar, väder och skeppsbrott längs de svenska kusterna.

Det finstilta
Alla tävlingsdeltagare behåller upphovsrätten till sina bilder. Genom att delta i tävlingen medger du dock att Sjöfartsverket får publicera dina foton på sin webbplats, facebooksida, samt i tryck i tidningen Sjörapporten. Viss beskärning och redigering av bilderna kan komma att ske innan publicering. Alla personer som syns tydligt i bild måste ha gett sitt medgivande till att vara med på fotot.

För mer information om tävlingen, besök: www.facebook.com/sjofartsverket eller www.sjofartsverket.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *