Sjunde upplagan av Lysekil Women's Match är igång

Deltagarna
I Lysekil Women’s Match har varje team sex besättningsmedlemmar – Rorsman, Taktiker/Storsko, två Trimmers, Fördäck och Mast – och alla team seglar i samma båttyp – en DS37 Match Racer på 11,25 m. Tävlingarna lockar årligen flera av världens främsta kvinnliga seglare till Lysekil och årets race är inget undantag. Deltagarlistan för Lysekil Women’s Match 2012 ser ut som följer:

Alexa Bezel, Schweiz
Anna Kjellgren, Sverige
Camilla Ulrikkeholm, Danmark
Caroline Sylvan, Sverige
Mandy Mulder, Nederländerna
Silvia Roca Mata, Spanien
Marie Björling Duell, Sverige
Petra Kliba, Kroatien
Sally Barkow, USA

Programmet
Seglingarna kommer att hållas mellan 09:30-17:00 varje dag under tävlingsveckan, som inleddes med en round-robin under tisdagen. Dessa ”alla möter alla”-race kommer att pågå fram till och med torsdag förmiddag. På torsdagseftermiddagen startar kvartsfinalen med en ny round-robin, där de sex bästa från den tidigare omgången möts. På fredagen är det dags för semifinaler, som fortsätter även under lördagsförmiddagen. Och på lördagseftermiddagen är det slutligen dags för finalseglingar.

Tisdagens första race fick dessvärre skjutas upp till eftermiddagen på grund av starka kulingvindar, men när tävlingarna väl kom igång var alla på gott humör och trots några små missöden här och där verkade de flesta se fram emot fortsättningen. Så här ser ställningen ut så här långt efter 12 av totalt 72 race:

Placering/namn/land/vinster/förluster
1. Camilla Ulrikkeholm, Danmark, 3 – 0
2. Marie Björling Duell, Sverige, 2 – 0
3. Mandy Mulder, Nederländerna, 2 – 1
3. Caroline Sylvan, Sverige, 2 – 1
5. Alexa Bezel, Schweiz, 2 – 2
6. Sally Barkow, USA, 1 – 2
7. Silvia Roca Mata, Spanien, 0 – 2
7. Petra Kliba, Kroatien 0 – 2
7. Anna Kjellgren, Sverige, 0 – 2

Övriga aktiviteter i evenemangsområdet
Förutom en spektakulär vy över seglingarna från de naturliga läktarna runt Kyrkeviksbukten, kommer såväl stora som små besökare att bjudas på en rad andra aktiviteter under tävlingsveckan, såsom Piratskola, prova-på-seglingar, utställningar och shoppingmöjligheter, samt vattenbollar och hoppborgar för barnen. I evenemangsområdet finns även tillgång till både restaurang och café för den som blir sugen på något gott under tävlingarna. I kväll, onsdag, kl.19:00 bjuder huvudsponsorn Preem dessutom på en gratiskonsert med Sten & Stanley i Havsbadsparken – och imorgon torsdag, samma tid, är det Thomas Di Leva som tar över scenen. Kvällarna avslutas med Sailor’s Nightclub på Havsbadet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *