Skärgårdsturer i södra skärgården

Trosa Rederi har dragit igång flera skärgårdsturer i områden runt Trosa, Oxelösund och Nyköping. De nyöppnade turerna har alla skett i samarbete med respektive kommun. Invigningen skedde med visning av fartygen och premiärturer under flera dagar mellan den första och den sjätte juni. Det finns fortfarande chans att få introduktionspris till vissa turer framöver.


Foto: M/S Storsand

Nu finns det fler skärgårdsturer än någonsin att välja mellan inom Trosas, Oxelösunds och Nyköpings kommun. Tack vare ett samarbete mellan respektive kommun och Trosa Rederi kommer det under sommaren att finnas temaresor av alla de slag för olika önskemål och behov. Alla turer går genom den vackra skärgården i all dess prakt.

Temaresor
De turer som nu erbjuds till allmänheten från dessa kommuners huvudhamnar är guidade turer på ett par timmar upp till en hel dag. Här får alla chansen att uppleva skärgården när den är som bäst, och lära sig mer om områdets historik, fauna och flora. Den första juni drog verksamheten igång och under sommaren planeras mängder med olika temaresor. Lokala musikartister och krögare är inblandade i evenemangen så god mat och bra musik utlovas. Även skaldjursaftnar, allsång och viskvällar, turer till Tullgarn och andra spännande upplevelser utlovas av rederiet som satsar stort på att utveckla sin verksamhet.

Kommande helger
Den 11 till och med juni ut kommer det under helgtid att finnas möjligheter för alla att uppleva den södra skärgården till riktigt förmånliga priser. Från bara en femtiolapp per person erbjuds guidade turer till exempel från Trosa skärgårdsmack. Det gäller även under midsommarafton då turen går till Kråmö. Ingen förbokning krävs. Från Oxelösund går turer mellan den 9 och 12 juni, med guide ombord. Spaning efter säl och rödlistade arter utlovas. Andra turer finns att få och skärgårdsstoppen är många: Askö, Sävö, Stendörren, Långskär, Svärdsklova, Ålö och Hävinge.

Juli
Under juli månad kommer de utlovade turerna till bland annat Tullgarn att erbjudas. Det är en resa till skönhet och vacker arkitektur. Väl framme erbjuds helgrillat vildsvin och en tillhörande sommarbuffé samt en guidad tur genom slottsparken. Den första färden går av stapeln den åttonde juli klockan 18.oo. Hemkomsten blir vid 22.oo.

Trosa Rederi
Trosa Rederi är det lilla rederiet som satsar stort på sitt närområde. Med hjälp av den
Den båt som främst används för turerna är M/S Storsand. Båten tar som mest 72 stycken passagerare varav 52 kan sitta vid bord. 20 stycken ryms på det vackra soldäcket och det finns servering ombord. Hon byggdes år 1965 och är helt i stål. Hon har nyligen döpts till M/S Storsand. Det är ingen konst att köpa biljetter. Inköpen kan ske antingen via biljettdirekt.se eller via Trosa Rederis egen hemsida. Det går också oftast fint att köpa biljetter direkt på plats, utan förbokning. Det borgar för att kunna välja och vraka på resorna. Är det fint väder är det bara att hänga på.

Mer information finns på www.trosarederi.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *