Soligt och härligt på Mälarens första flytande båtmässa

I helgen, den 21 – 22 maj, arrangerades Mälarens allra första flytande båtmässa. Värd för mässan var Västerås stad. För att underlätta trafikproblemen anordnades gratisbussar till mässområdet, som var fyllt med aktiviteter för stora som små. Förhoppningsvis är det här en återkommande show


Foto:

Under helgen den 21 till 22 maj arrangerade Västerås via företaget Etablering Västerås AB sin allra första flytande båtmässa. Medarrangörer var aktiva företag i närområdet. Det blev en tillställning i härligt vårsommarväder och publiken strömmade till. Här fanns aktiviteter för stora och små och mycket roligt att titta på och uppleva.

Fokus på skärgården
Båtmässan i Västerås arrangerades i Färjkajen och gästhamnen och var uppdelad i två delar – en flytande del med nyheter och båtförsäljning och en del som fokuserade på äventyr och aktiviteter i skärgården. Fokus för den ena av mässans delar var Mälarens skärgård. Västerås Turistbyrå var på plats för att informera besökarna om vilka utflyktsmål som finns. Den andra delen handlade om uppvisning av båtar och båttillbehör som passar en båtresenär som vistas på Mälaren. Här fanns både segel- och motorbåtar för färd över Mälarens klara vatten. En del av de båtar som visades upp var de vackra träbåtar som går i Mälarens vatten. Givetvis hade de lokala företagen passat på att visa upp vad de gick för, men det fanns också representanter för nationella och internationella företag på plats.

Mängder med tävlingar och aktiviteter
Västerås Båtmässa bjöd på mängder av aktiviteter för stora såväl som små. Den som själv ville prova på det där med vattenaktiviteter hade mycket att välja på. Här gick det att prova Jollesegling, en vindsurfingsimulator, åka turer med Taxibåten eller en RIB-båt, prova på att paddla kajak och ta en båttur med Napoleon. Ett stort äventyr var att få följa med Lowrance Zodiac för att scanna av Mälarens botten. Såsom seden bjuder på en riktig Båtmässa hade också Sjöräddningen uppvisningar. Lite lugnare var kanske ändå flugfisket från land, som alla och envar som var hågade fick prova på. Andra roliga men kanske inte så vattenfokuserade aktiviteter fanns också. Ponnyer ställde upp för turer med de små och en bakluckeloppis anordnades likväl.

God mat
Helgen i Västerås bjöd även på god mat på flera nivåer. Bland annat anordnades en grillmästartävling för att kora Västerås bäste grillkock. Det gick också att få ett skrovmål eller två, inte minst hos Carlsson på Kajen. Där serverades sill och grillat. Även Sjökrogen var närvarande. Det gick även att köpa färsk fisk för att ta hem och lägga på grillen i bersån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *