Starkt uppsving för svenska aluminiumbåtar

Intresset för svenskproducerade kvalitetsbåtar i aluminium är på stadig frammarsch i de nordiska länderna, vilket märks extra tydligt hos den svenska aluminiumbåtstillverkaren Marinteknik i Norrtälje AB, som ligger bakom det välkända båtmärket ALUKIN.

För Marinteknik blev 2014 ett riktigt rekordår, redan vid halvårsskiftet kunde företaget konstatera en försäljningsökning på hela 40% gentemot samma period förra året. Företaget expanderade dessutom nyligen sin verksamhet med en Norrtälje-baserad serviceverkstad för Suzuki-motorer och en ny butik med båttillbehör. De strålande försäljningssiffrorna har också medfört ett stort behov av att utöka bemanningen och Marinteknik har tagit in förstärkning både inom service och produktion för att kunna möta den ökade efterfrågan både i Sverige och övriga Norden.

Även om det kanske skulle vara billigare och gå snabbare att öka volymen genom att flytta produktionen utomlands så har Marinteknik inga planer på att överge Roslagen och den svenska myllan. Fokus ligger på kvalitet och god funktionalitet och det innebär att företaget vill ha full kontroll över hela processen från konstruktion till produktion och försäljning till slutkund – och det görs givetvis bäst om allting finns samlat på hemmaplan.

Hittills har Marinteknik också valt att själva hantera all försäljning av ALUKIN aluminiumbåtar, men i och med det ökade intresset har de nu börjat titta mer aktivt efter potentiella samarbetspartners som kan sköta en del av försäljningen. Tanken är att förbättra tillgängligheten för båtkunderna även längs med västkusten och kanske också i de södra delarna av landet. Det rör sig emellertid inte om någon massiv rekryteringskampanj av återförsäljare utan möjligtvis en eller två väl utvalda partners som matchar företagets kvalitetsfokus och kundorienterade tankesätt. Marinteknik är fortfarande väldigt måna om att behålla direktkontakten med sina båtköpare och se till att de får kvalitativ valuta för var och en av sina investerade slantar.

Mer information om Marinteknik i Norrtälje AB och ALUKIN aluminiumbåtar finns på www.alukin.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *