Segelbåtens dag i Stockholm 6-7 september

Nu i helgen anordnar veteranbåtklubben Gaff Yacht Society (GYS) Segelbåtens dag i Wasahamnen i Stockholm och det kommer att bjudas på både seglingstävlingar, veteranbilsparad, familjeaktiviteter, utställningar och försäljning av båtar och marina tillbehör.

Evenemanget öppnar redan kl. 08:00 på lördagen för den som är morgonpigg och vill kika lite närmare på de klassiska veteranbåtarna (35 år eller äldre) som finns till försäljning vid Wasahamnens yttre bryggor. Mellan 09:00 och 18:00 är det sedan fritt fram att shoppa loss och fynda bland båttillbehör och bra-att-ha-grejer i Båthall 1. Och efter shoppingrundan kan det kanske passa fint att äta en bit god mat och ta en tur in i Båthall 2 för att kika på Museifartygen.

Missa inte heller seglingstävlingen för kölbåtar som startar kl 10:00. Vill man även se målgången bör man befinna sig akter om isbrytaren S:t Erik vid 16-tiden. Då finns även möjlighet att mingla och kanske ta en pratstund med seglarna. Dessförinnan kan man passa på att kolla in veteranbilsparaden som startar vid Birger Jarls torg kl. 11:00 och beräknas anlända till Wasahamnen runt lunchtid. De fina veteranbilarna kommer sedan att finnas till allmän beskådan på kajen under några timmar.

Även på söndagen är hamnområdet tillgängligt från och med kl. 08:00, medan Lilla Båtmässan håller öppet mellan 09:00 och 17:00. Dagens seglingstävlingar startar kl. 11:00 och under dagen bjuds det även på ”The Scandal Beauty Trophy Race” där gaffelriggade båtar och träbåtar deltar. Mållinjen är precis som tidigare lokaliserad akter om S:t Erik, men vilken tid båtarna går i mål beror lite på vädret. Runt 16:00 blir det i alla fall prisutdelning i hamnen.

Den som vill kan passa på att åka veteranspårvagn mellan Norrmalmstorg och Wasahamnen under dagen och det finns även möjlighet att boka in en härlig lunchkryssning med Briggen Tre Kronor och se seglingstävlingarna från första parkett. För mer info och biljettbokning besök: http://boka.briggentrekronor.se

Källa: http://www.segelbatensdag.se

Foto: Per-Olof Forsberg
www.flickr.com/photos/perolofforsberg/
https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/