Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy tillbaka igen

Tack vare OS i London och VM i Göteborg blev det ingen damtävling i Stena Match Cup Sweden förra året, men i år är Women’s Trophy tillbaka – och det med besked. I startfältet återfinns både svenska och internationella elitseglare. Bland annat Stephanie Roble från USA som kom på andra plats i det Amerikanska mästerskapet tidigare i år, samt holländskan Klaartje Zuiderbaan, som deltog i Volvo Ocean Race 2001-2002 och även har testseglat för Team SCA. Deltar gör även 2010 års vinnare av Stena Match Cup Sweden, ryskan Ekaterina Skudina, som blev fyra i OS 2012 och nyligen kammade hem silvermedaljen i VM i Korea.

Bland våra svenska hemmafavoriter hittar vi välmeriterade Anna Kjellgren, stjärnskottet Carolin Sylvan och OS-seglaren Anna Kjellberg, som slog igenom med en silverplacering i Stena Match Cup Sweden 2008. Nyligen kom Kjellberg femma vid VM i Korea och ligger just nu på delad första plats i Women’s International Match Racing Series.

Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy räknas inte som en deltävling i världscupen, men är ändå en av de mest prestigefyllda matchracingregattorna och årets höjdpunkt för för flera av deltagarna. Tävlingen inleds med en dubbel Round Robin och de lag som samlat flest poäng i gundomgången går sedan vidare till semifinal. Nytt för i år är också att både dam- och herrmatcherna seglas samtidigt under grundomgången, så det blir rejält med båtar i vattnet och mer action i tävlingen. Finalerna kommer att avgöras lördagen den 6:e juli, för såväl herrar som damer.

Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *