Stockholm bjuder på båtklubbarnas dag

Den 27 augusti blir det stor båtfest när Båtklubbarnas dag arrangeras i Stockholm. På programmet finns båtparad, öppna hus på flera båtklubbar, båtturer, musik och en mängd andra aktiviteter.


Foto:

Under förra årets sommarsäsong passade Heleneborgs båtklubb på att slå ett slag för sin båtklubb. De anordnade en stor båtklubbsdag med öppet hus och tillhörande båtparad. Evenemanget blev en verklig succé och har nu vuxit sig till ett arrangemang som berör flera klubbar. Det har till och med skapats en hel förening som håller i dagen, för att på bästa sätt förvalta verksamheten. Det borgar för en stor båtfest i Stockholm den 27 augusti.
Båtparaden
Båtparaden kommer att gå av stapeln klockan 15.00. Avgång kommer att ske från fyra olika platser och paradtågen kommer att mötas upp under Västerbron. Därefter kommer en gemensam parad att arrangeras utmed Norrmälarstrand. Mitt på Riddarfjärden kommer slutligen alla fina båtar att visas upp till musik och stor fest. Då kommer även en enorm signalhornyttring, från de flera hundra båtarna som deltar i paraden att avyttras. För att verkligen få båtarna festfina kommer en tävling om bästa ekipage att arrangeras för paraddeltagarna.
Se paraden
Paraden kommer att gå genom de vackraste delar av Stockholms vatten. Vattenvägen som valts är också noga utsedd utifrån ett publikperspektiv. Den som håller sig runt Hornstullstrand kommer att få en magnifik syn då paraden glider förbi i vattnet. Det gäller även personer som befinner sig längs med Kungsholmsstrand, längs med Söders höjder och Norrmälarstrand. Smultronställena är många, och det finns plats för alla.
Öppna hus
Samtidigt som båtparaden går av stapeln passar flera båtklubbar på att hålla öppet hus för allmänheten. Det gäller Rörstrands båtklubb, Västermalms båtklubb, Heleneborgs båtklubb på Långholmen och Gröndals båtklubb. De anordnar alla olika aktiviteter för sina besökare. Bland annat kommer musikband att spela live för att öka på festkänslan samtidigt som allmänheten kan ta del av fiskdammar, godisregn, utställningar, kaffe och kakor.
Syfte
Även om det för publiken mest kanske ses som ett roligt evenemang för nöjes skull finns ett högre syfte med båtparad och öppet hus. Den nystartade föreningen som står bakom båtklubbarnas dag vill med evenemanget ”syngliggöra de ideella båtklubbarnas existens och verksamhet”. De arbetar för att främja klubbarnas verksamhet och tydliggöra klubbarnas betydelse för stadsbilden och för den maritima miljön. Medlemmar i föreningen är flera båtklubbar i Stockholms län.

Mer information om vad som händer och var det händer hittar du på batklubbarnasdag.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *