Tidsenlig båtmässa i Waxholm

Mitt under brinnande lågkonjunktur finns det de som vågar satsa framåt. Den 21-24 maj går Sveriges första flytande båtmässa för begagnade båtar av stapeln i Waxholms gästhamn. Det blir den första mässan i Sverige där enbart begagnat är till salu och är ett led i den ökade efterfrågan på andrahandsmarknaden, en en mässa som ligger helt rätt i tiden.


De flytande båtmässor som hittills gått av stapeln runt om i Sverige handlar om nya produkter, nya båtar och framtiden. Det har möjligtvis funnits en hörna där man har haft begagnat till salu. Det här vill Waxholms gästhamn ändra på. Nu planerar de för fullt för en flytande båtmässa där enbart begagnade båtar visas. En rådande lågkonjunktur och ett ökat intresse för semestrar inom landet, har gjort att man nu har ett guldläge för en sådan här mässa.

Waxholms Båtmässa genomförs i Waxholms gästhamn mellan den 21 och 24 maj och är till för både privatpersoner och företag som vill sälja och köpa båtar. Inträdet är fritt. Den flytande båtmässan i Waxholm är ett samarbete mellan eventföretaget Succé Event AB, Waxholms gästhamn, båtmäklarna Båtagent och ett antal besiktningsmän, banker och försäkringsbolag. Målet är att säkra goda affärer där både köpare och säljare blir nöjda. Och givetvis får intressenter tillfälle att provköra båtarna innan ett eventuellt köp.

Alla typer av begagnade båtar hälsas välkomna, oavsett vilket båtmärke det råkar vara. Men alla båtar som säljs måste vara i ett godtagbart och inte minst i ett körbart skick. Om man väljer att sälja båten via båtmäklaren Båtagent Sverige, kommer båten dessutom att vara besiktigad och man får en målprisgaranti. För att få vara med på mässan är det bara att kontakta båtmässan för bokning. De flesta båtar som säljs kommer att ligga på en köpesumma om 100 000 kronor och uppåt, enligt arrangörerna.

Mässarrangörerna har garanterat tillgången till god god mat under dagarna. Maten kommer att lagas av Operakällaren, som genom varumärket gooh! kommer att erbjuda både snabbmat à la deluxe och mastiga mackor. Sjöbodarna i hamnen kommer att ha öppet som vanligt och erbjuda konst, leksaker, väskor och båttillbehör.

Waxholm är en äkta skärgårdsort omgiven av havet, och ett perfekt ställe att anlägga en flytande mässa på. Dessutom finns en rejäl hamn lämplig för att genomföra en flytande båtmässa i. Waxholms hamn är en hamn som kan ta emot upp till 120 båtar i vattnet och den har inga problem att ta emot båtar som är upp till 45 fot.

Då antalet parkeringsplatser i Waxholm är mycket begränsat, rekommenderar Waxholms Båtmässa att man lämnar bilen hemma och istället beger sig till Waxholm via båt eller buss. Sedan är det bara att önska arrangörerna ett riktigt bra väder under mässdagarna, så att mässan blir succé.

För mer information besök batmassa.wmr.se