Unga nordiska wildcard i Stena Match Cup Sweden

Mellan den 2 och 7 juli avgörs den tredje av nio deltävlingar i Alpari World Match Racing Tour 2012 – Stena Match Cup Sweden – i Marstrand. Totalt kommer 14 team att göra upp om om segern, däribland några av de största namnen inom matchracing. Och i dagarna fylldes de två sista wildcarden i startfältet av två lovande unga seglare, som nu får chansen att tävla mot världseliten.

Ny svensk talang i startfältet
Det första wildcardet i Stena Mach Cup Sweden gick till den 23-årige svensken Viktor Ogeman, som tränats av två av de bästa seglarna inom matchracing, Keith Swinton och America’s Cup-vinnaren Magnus Holmberg. Med detta i ryggen hoppas Viktor Ogeman kunna ge världsstjärnor som Ian Williams, Peter Gilmour, Johnie Berntsson, Björn Hansen, och även tränaren Keith Swinton, en rejäl utmaning i årets race. ”Det är självklart motivationshöjande att få vara med och köra mot de största. Vi kommer hit för att lära och se hur vi behöver utvecklas, men givetvis siktar vi på att ta en och annan skalp också”, säger han. Men menar samtidigt att det primära målet med att vara med i årets tävling är att visa vad de går för och att de förtjänar att vara med i fler Tour-tävlingar. ”Det blir en stor utmaning att segla mot världseliten i Marstrand och se på vilken nivå vi ligger. Och visst vore det ett minne för livet att slå Williams eller Gilmour,” avslutar Viktor.

Och Viktor och hans team, som har tränat matchracing tillsammans i fyra år, har redan visat att de har vad som krävs för att ta sig till toppen. I Slovenien för en dryg vecka sedan kammade de hem silvermedaljen i en Grade 2-tävling och för ett par veckor sedan kom de fyra i en liknande tävling.

19-årig dansk fick sista wildcardet
Det sista wildcardet gick till den danske skepparen Joachim Aschembrenner, som blott 19 år gammal redan är rankad på 23:e plats bland världens bästa seglare. En talangfull ung man som satsat stenhårt ända sedan 16-års ålder och har en rad internationella framgångar bakom sig. Det verkar med andra ord som om årets wildcards i Stena Match Cup Sweden har alla förutsättningar för att ge gamlingarna i gamet en riktig match.

A Perfect Guide
Vill du veta mer om Stena Match Cup Sweden ska du hålla utkik i Svenska Dagbladet eller Göteborgsposten den 28 juni. Då bifogas nämligen en hel tidning om eventet, med dagsprogram, tider, samt information om skepparna och deras lag. Tidningen heter ”A Perfect Guide” och kommer även att delas ut på plats i Marstrand under race-dagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *