Watski 2Star Baltic 2013 – tvåmanskappsegling på Östersjön

Nu är äntligen sommaren på G och med den kommer som vanligt mängder av härliga båtevenemang. Är du exempelvis sugen på att se en spännande kappsegling så kan du bege dig till Oxelösund redan idag, onsdagen den 29:e maj. Klockan 13:00 går nämligen första starten för årets upplaga av Östersjöracet Watski 2Star. Under dagen kommer totalt ca 110 båtar, med endast två besättningsmän vardera, att ge sig av på den första etappen mot Visby. Några av båtarna har dessutom webbkameror ombord, så den som inte har möjlighet att vara på plats kan även följa tävlingen online.


Foto:

Förra årets tävling blev en riktigt tuff historia och nästan 70% av deltagarna tvingades bryta under sista etappen tack vare kyla och kraftiga vindar. De flesta av dessa är dock tillbaka och redo att ta revansch i år. Närmare 110 segelbåtar på mellan 7 och 17 meter är anmälda och det som är lite unikt med denna tävling är att varje båt endast får ha två besättningsmän – oavsett hur stor båten är. Majoriteten av deltagarna i årets race är män, men vi hittar även några mixade lag i startfältet. Några av de som deltar är seglarikonerna Anna Drougge, Björn Österberg och Anders Lewander, samt Bandyns nya förbundskapten, Jonas Classon. Även en finsk och en holländsk båt finns med bland de anmälda.

Under dagen kommer de anmälda segelbåtarna att lämna piren vid Österviken och bege sig iväg på en tre dagar lång fleretappsegling, som går via Visby, vidare till Oskarshamn och sedan tillbaka mot Oxelösund för beräknad målgång lördagen den 2:a juni. Har du inte möjlighet att se tävlingen på plats kan du istället följa racet på första parkett – direkt från en av båtarna. Fyra av båtarna har nämligen webbkameror ombord och allting sänds live på www.watski2star.se Där kommer det även att läggas upp intervjuer och andra inslag under tävlingens gång. Du kan också följa deltagarnas positioner i realtid. Samtliga båtar är nämligen försedda med AIS-sändare som talar om var de befinner sig, vilken hastighet de har etc.

Watski 2 Star 2013 arrangeras på ideell bas av tre segelsällskap i Oxelösund, Visby och Oskarshamn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *