Yacht Action – ny portal för båtaktioner på nätet

Snabbare och smidigare
I slutet av oktober lanserade företaget Yacht Action AB sin nya aktionsportal för båtar och båtutrustning och förhoppningen är att såväl privatpersoner som mäklare och företag ska ha nytta av tjänsten. Begagnade båtar tenderar att ligga kvar på en prisnivå som inte nödvändigtvis matchar marknaden, vilket gör att många äldre båtar förblir osålda. Nybåtsförsäljningen har också klingat av på senare år, vilket delvis kan bero just på att många som vill skaffa en ny båt kanske inte lyckas sälja sin gamla vid rätt tidpunkt. Meningen är att sajten ska fungera som en mötesplats där säljare och köpare ska kunna hitta varandra snabbare och genomföra affären till ett pris som passar dem båda. Företag i båtbranschen får också möjlighet att marknadsföra sig genom att lägga ut utvalda objekt på aktion – något som även privatpersoner i jakt på en prisvärd båt kan tjäna på.

Professionella ombud
Flera av Sveriges ledande båtmäklare är anslutna till portalen och fungerar som ombud genom att lotsa säljaren genom hela processen från genomgång av båt och utrustning, fastställande av reservationspris, dokumentation och publicering på aktionssidan till avslutad aktion och slutgiltig försäljning.

Så går det till
Vill du sälja en båt via Yacht Action är första steget att kontakta ditt närmsta ombud. Adresser och telefonnummer hittar du på www.yachtaction.se Sajten tar ut provision på försäljningen, men själva aktionstjänsten är kostnadsfri och båten ligger vanligtvis uppe för bud i 14 dagar. Vill du sälja utrustning skickar du bild och beskrivning direkt till Yacht Action och anger ditt reservationspris. Det lägsta priset du kan sätta för att kunna sälja utrustningen via sajten är 1000 kr. Aktioner av utrustning ligger öppna för bud i ca sju dagar.

Är du intresserad av att köpa en båt, men vill veta mer innan du börjar bjuda, kontaktar du det aktuella ombudet för en visning. Gäller det utrustning kontaktar du Yacht Action, som kopplar ihop dig med säljaren. Efter avslutad aktion sker betalningen säkert via Yach Actions klientmedelskonto, vilket innebär att köparen inte får objektet förrän pengarna finns på kontot och säljaren inte får pengarna förrän köparen har godkänt objektet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *