Agapi 750 IB – Bränslesnålt kraftpaket för hela familjen

Agapi 750 hade premiär på Allt för Sjön i Stockholm i våras och under båtmässan Allt på Sjön i Gustavberg som gick av stapeln första helgen i september presenterade Agapi en inombordsvariant av samma båt. Agapi 750 är en både bränslesnål och kvick lättviktsbåt som passar lika bra för familjen som pendlaren.

Agapi 750 har ett kolfiberförstärkt skrov och är i grunden en RIB (Rigid Inflatable Boat), vilket gör den både säker och smidig att använda oavsett väder och hastighet. Tuberna är tillverkade i Orca 866, ett material som används inom militären. En extra fördel med RIB-modellen är att tuberna även fungerar som en naturligt stötdämpande fender när man lägger till. Om man nu väljer att göra det. Agapi 750 är nämligen lika enkel att lägga i och ta upp ur vattnet som en vattenskoter och kan förvaras på trailern hemma på tomten. Och med lite träning tar det inte mer än 10 minuter från att man gått i land tills man har båten på trailern, vilket i många fall är snabbare än det tar att lägga till vid en båtplats.

Den låga vikten gör också att båten är lätt att ta med precis dit man vill. Det räcker med ett vanligt B-körkort med utökad behörighet och en bil i storleksklass som en Audi A3 för att kunna transportera Agapi 750. Eftersom båten är så smidig att ta upp och ta med, kan man som ägare även spara in tid och pengar på såväl båtplats som vinterförvaring och underhåll.

Trots den låga vikten bjuder Agapi 750 på alla bekvämligheter som en familj kan tänkas behöva – både för dagsturer och övernattningar – inklusive en kabin med fyra sovplatser, en rymlig aktersoffa, badbrygga och en sittbrunn med dubbel kaptensstol, under vilken det även gömmer sig en diskho och spis. Agapi 750 är överlag en elegant, smart och mångsidig båt med låg driftkostnad och hög prestanda. Den nya inombordaren är dessutom försedd med en extra bränslesnål Volvo Penta, D3 på 220 hkr, (drar runt en halvliter/n.m), vilket sammantaget med den genomtänkta produktionen och de praktiska logistiklösningarna innebär en reducerad ägandekostnad på mellan 30-50% jämfört med liknande båtar i samma storlek.

Mer info och bilder hittar du på: http://agapiboating.com/sv/boat/agapi-750-ib/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *