Aktersnurran blir antik

För hundra år sedan kom det första patentet på en aktersnurra och båtmotorn var född. Sedan dess har utvecklingen varit hisnande genom de många tekniska landvinningar som gjorts sedan dess. Men grunden är densamma. Aktersnurran är en lättmanövrerad och mycket, mycket uppskattad attiralj för alla båtälskare som tycker om dagsutflykter och inte gärna ror.


Aktersnurran är en älskad liten maskin som fortfarande kommer väl till pass på alla småbåtar. Och alla som någonsin varit på en ö, eller vid en sjö får säkert många sköna minnen när vi tänker på de små båtarna med aktersnurror på. Bara namnet ger associationer till sommar, sol och saltstänk, och den är också en mycket behändig pryl. Aktersnurran är lätt att haka på, lika lätt att ta av och är förvånansvärt driftsäker. I hundra år har vi kopplat den till aktern av båtarna, för att sedan bege oss ut till äventyrs till sjöss. Det är naturligtvis ett födelsedagsbarn värt att fira.

På båtmässan Allt för sjön gick inte födelsedagsbarnet att missa. I Charliehallen gav Classical Boat Show prov på olika motormodeller, mestadels av Evinrudes märke. Evinrude var en norskamerikan vid förnamn Ole som fick det första patentet på aktersnurror i världen. Han lär ha uppfunnit snurran när han tröttnat på ro och köpa glass till sin dam. En liten motor med en kraftöverföring, en vinkelväxel och en enkel propeller löste problemet. Men han var troligen inte först med uppfinningen. Sedan dess har faktiskt motorn haft en likartad uppbyggnad.

Mellan år 1912 och 1979 tillverkade mängder av svenska företag utombordare. Bland de större märkena märktes Penta, Crescent och Archimedes. Penta, eller Volvo Penta som det nu heter, var med från start och finns kvar som båtmotortillverkare. Penta var också företaget som satte in motorn i de första Volvobilarna. Crescent blev kända för såväl flakmopeden och andra tvåtaktsmotorer och tillverkar fortfarande båtar, men inte så mycket motorer längre. Archimedes motorer finner man fortfarande ibland ute på landet, de går som klockor än. Ett annat intressant märke var Aldell, som även de ses som klassiker. Den svenska produktionen var faktiskt mer eller mindre världsledande under sin tid, tillsammans med jänkarna med Evinrude i spetsen.

Under 1930-talet exploderade marknaden för utombordare i Sverige. En ny arbetslag tillkom, och med den fick folk bra mycket mer semester att spendera. Det ville många göra i en båt, och företagen började tillverka aktersnurror som stämde med arbetarklassens plånböcker.

Men utmaningen som kom från Yamaha och Honda under 1960-talet kom till slut att bli för stor för den svenska tillverkningen av aktersnurror. Även stationära motorer gav hård konkurrens. I slutet av 1970-talet lades den sista produktionen ned i Sverige, men bland annat Penta överlevde som företag betraktat trots allt, och de amerikanska motsvarigheterna klarade sig ganska väl.

Sedan år 2005 finns ett museum över aktersnurran. Det hittar man i Södermanland, och närmare bestämt i Nävekvarn. Men annars kan man lätt studera aktersnurror från då och nu, genom att bara sitta på en välbesökt brygga här eller där i vårt avlånga land och kika in vad folk har för motorer på båtarna. Många är äldre än vad man kan tro.