Allt för Sjön 2014 – Nordens största båtmässa i full gång

Efter flera års kämpande i motvind verkar det faktiskt som om vindarna äntligen börjar vända för båtbranschen. Uppsvinget visade sig redan på Göteborgs Båtmässa, som såg det bästa resultatet på fem år, och intresset förutspåddes bli ännu större för årets Allt för Sjön i Stockholm. Rekordmånga hade redan förköpt biljetter online och av allt att döma infriades de höga förväntningarna när mässan slog upp portarna i lördags, den 1:a mars.

Båtbranschen på väg uppåt igen
Intresset för båtlivet har nog alltid funnits där, men det är många faktorer som påverkar möjligheterna att faktiskt förverkliga drömmen – inte minst de ekonomiska förutsättningarna. Det ökade köpintresset tyder dock på att de senaste årens svacka nu är på väg att plana ut och båttillverkarna hyser nytt hopp inför framtiden. Det märks ganska tydligt att båtbranschen vågar satsa igen, särskilt om man tittar på utbudet på årets All för Sjön.

Många spännande nyheter
Närmare 500 utställare fyller upp två hallar och mer därtill och på mässan presenteras hela 40 sprillans nya båtar, varav en del även har sin världspremiär på Allt för Sjön.
Den mest uppseendeväckande trenden på årets Allt för Sjön är nog de innovativa ”flygande båtarna” – snabba, energieffektiva motor- och segelbåtar som bokstavligt talat svävar fram ovanför vattenytan. De får dock konkurrens av den futuristiska mega-speedbåten Zuperman, som har en toppfart på otroliga 180 knop.

Riktiga bjässar på årets mässa
Under mässan har man även möjlighet att få se ett par riktiga giganter, som den 52 fot långa motorbåten Princess och 55-fotaren Beneteau Sense, den största segelbåten som någonsin visats på Allt för Sjön. Det här är förvisso båtar som vi vanliga dödliga nog bara kan drömma om att faktiskt äga, men de är onekligen spännande att se.

Båtar även för tunnare plånböcker
För den som letar efter lite mindre flytetyg med dito prislapp finns givetvis även ett gott utbud av små och medelstora båtar. Mässan bjuder på allt från roddbåtar, kajaker, vattenskotrar och daycruisers till optimistjollar och familjesegelbåtar. Kort sagt finns det något för alla – oavsett hur tjock plånbok man har.

Klassiska Snipan får egen show
Alla nostalgiker som gillar det genuina hantverket i äldre båtar kan också få sitt lystmäte av tjärdoft och fernissa på mässans Classic Boat Show. Temat för årets show är ”Älskade Snipa” och det finns möjlighet att se flera olika storlekar och modeller av denna tidlöst vackra båt som härstammar från vikingatiden.

Sju teman – något för alla
Utöver utställningarna bjuds det även på intressanta föredrag och mängder av båt- och vattenrelaterade aktiviteter för både stora och små. Allt för Sjön 2014 har följande sju huvudteman:

• Segling
• Grand Large/Motorbåtar
• Tillbehör
• Hållbara hav
• Classic Boat Show
• Livet ombord
• Lilla Allt för Sjön

Allt för Sjön pågår fram till och med söndagen den 9:e mars, så det finns fortfarande gott om tid kvar för den som vill besöka mässan. Öppettiderna är 12:00-20:00 på vardagar och 10:00-18:00 på helgen.

Läs mer på: www.alltforsjon.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *