Stå upp och paddla med första delbara SUP-brädan

Först ut var USA, nu följer resten av världen efter. Stand up paddling, SUP, är världens snabbast växande paddelsport. SUP är vad det låter som, att man stående paddlar en surf-bräda modell större med en enbladig paddel. Det svenska företaget Point65 Sweden har tagit fram världens första delbara SUP-bräda.

– SUP är galet kul, men brädorna är otympliga att transportera och förvara. Point65 Rum Runner är delbar och går enkelt och snabbt att stuva in i bilen eller förvara i lägenheten, säger Richard Öhman, grundare av Point65 Sweden.

Point65 Rum Runner

Vattensporten SUP växte fram på Hawaii för surfare som ville ge sig ut när vågorna var för små för vanliga surfbrädor. Sporten har vuxit snabbt och många uppskattar att den är rolig, lätt att lära sig och snabbt ger ökad styrka, uthållighet och balans. I dagarna presenteras Point65 Rum Runner som är speciellt framtagen för att paddla i lugna vatten, är stadig och har ett så kallat deplacementskrov som passar bättre att paddla när det saknas vågor.

– Brädan är faktiskt stadigare än den ser ut. Med lite vind i ryggen kan man snabbt komma långa sträckor och det går också att använda brädan i många olika typer av vatten, säger Richard Öhman.

Rum_Runner_3_long

Point 65 Sweden är Skandinaviens ledande kajakvarumärke och ett av världens snabbast växande kajakföretag med försäljning i 41 länder. Företaget utvecklar och producerar kajaker och har också en kajakkedja med ett antal upplevelsecenter runt om i Sverige.

Gensvaret på nya Point65 Rum Runner har varit enormt, redan har flera av världens största sport- och outdoorhandlare lagt ordrar, och fler är på väg.

– Vi hade aldrig kunnat drömma om ett sådant här gensvar, framför allt från USA, Tyskland, Australien, Mellanöstern, Frankrike och Skandinavien. Förutom stora handlare som REI, Dick’s Sporting Goods och LL Bean har även till exempel handlare i Schweiz köpt för att paddla i alpsjöarna, säger Richard Öhman.

Point65 Rum Runner består av tre sektioner; för-, mitten- och akterdel där mittendelar finns i två storlekar (3,5 meter och 3, 8 meter).

Point65 Rum Runner finns att köpa hos handlare från våren 2014 och kostar cirka 10 000 kronor. Leta efter återförsäljare.

Rum_Runner_12.5_red Rum_Runner_11.5_blue

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *