Båt som blir bredare – Wider

Den italienska båten Wider är ett helt nytt koncept inom båtvärlden. Den kan nämligen breddas för att få ett ökat boutrymme för passagerarna. Syftet är att erbjuda en båt med stor rymd och användbarhet.


Foto:

Bra utrymme
Det är båtbyggaren och konstruktören Tilli Antonelli som står bakom idén och ritningarna för Wider. Inspirationen har kommit ifrån de lösningar som finns på husbilsmarknaden samt lastbiltrailermarknaden. Genom att båten har utfällbara sidor kan boutrymmet enkelt fördubblas för passagerarna. Det ger en stor salong för umgänge och trevnad. I båten finns också ett kitchenette, en soffa som lätt kan omformas till en säng, och dusch. Utrymme finns även för en jetski, en gummibåt eller till och med ett litet dykningsrum, beroende på önskemål och behov.

Stabilitet
De utfällda delarna på båten vilar på pontoner. Resultatet med de utfällda delarna är förutom det ökade utrymmet även en ökad stabilitet i båten. Den enskroviga båten får då också en hel del av flerskrovens fördelar. Båtmotorerna är två stycken, med 370 hästkrafter vardera. Maxfarten är 45 knop. Även motorernas placering ger stabilitet åt Wider. De är placerade som på en racingbåt och inte på klassiskt maner sida vid sida. Företaget uppger att även detta bidrar till en stabil konstruktion.

Energisparande
Förutom att satsa på ett dynamiskt utseende och hög stabilitet är Wider en båt med många energisparande finesser. Själva skrovet är mycket lätt och byggt i kolfiber. Båtens silhuett är mycket aerodynamisk. Dessa två egenskaper gör Wider till en båt som är effektiv i sin energianvändning. Även tekniken ombord är anpassad till dagens krav om energisnåla lösningar. En smart lösning är också att alla de kuddar som finns på båten är skapade för att fungera som flytverktyg vid behov.

Tre modeller
I dagsläget erbjuds en båtmodell till försäljning. Den mäter 42 fot och är en daycruiser. Framöver kommer också en mindre båt om 35 fot samt en bjässe på 50 fot att erbjudas. Salongen i den 42 fot långa båten kan bli hela 15 kvadratmeter genom att fälla ut båten. Prisuppgifter om båten saknas från företaget. Den som vill veta mer om Wider kan gå in på www.wider-y.it.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *