Båtmässan i Göteborg i full gång

Under helgen startade den stora båtmässan i Göteborg. Den pågår fram till den 13 februari och mängder med upplevelser med anknytning till sjön utlovas.


Foto:

 

Båtmässan i Göteborg har dragit igång med buller och bång. Den 5 februari öppnades dörrarna till mässan och de kommer att hållas öppna fram till och med den 13 februari. I år ståtar mässan med ett rekordstort antal världspremiärer, mängder med aktiviteter, föredrag och kändisar.

Vackert och spännande
En av de stora sevärdheterna på båtmässan finns i veteranbåtshallen. Det är den nyrenoverade skärgårdsbåten Nostalgica som visas upp. Hon är ett renoveringsprojekt av en kabinbåt som tillverkats i Karlskrona designad av Stieg Tiedemann. Hon kom att falla i glömska och var nära att gå under när fotografen Peter Törnkvist, fotograf på tidningen Nostalgica, fick syn på henne. Det blev början till ett enormt renoveringsprojekt som nu kan avnjutas på mässan.

Spännande föredrag

Till andra spännande attraktioner hör de många föreläsarna som kommer till mässan. Magnus Mange Olsson är världsomseglare med erfarenhet utöver det mesta. Han berättar om sina erfarenheter och strapatser. Andra kändisar är Ola Skinnarmo, OS-seglaren Ingvar Bengtsson och Mattias Rahm. En storsatsning sker på seglingssidan och Pelle Pettersson, Gurra Krantz och Magnus Olsson, alla Americas Cup- giganter, kommer att vara på plats den 8 februari. Ullareds-Boris kommer också för att tala om sitt stora intresse för sportfiske.

Segla och kör båt
I år är seglingsbassängen tillbaka! Det ger alla möjlighet att öva i segling i den stora bassängen. Dessutom finns en båtsimulator på plats. Det är företaget Alandia som erbjuder hugade att försöka sig på att köra en fritidsbåt under alla upptänkliga väderlekar. De som lyckas ta sig igenom alla strapatser kan vinna ett fint pris. Lite mindre båtar kommer att köras i Linor Indoor Cup som pågår hela veckan.

Tjejkväll
Under måndagen kommer Båtmässan att fyllas med damer med smak för saltvatten. Då är det nämligen tjekväll med mängder av aktiviteter av och för tjejer. Sveriges bästa kvinnliga seglare kommer att finnas på plats, förfriskningar erbjuds och inspiration kommer att finnas i mängder. Bland annat kommer det att ges föredrag om kitesurfing, segling i Karibien, Matchracing och mycket mycket mer.

Ungdomar och barn
Sedan 1993 finns en Ungdomens Båtmässa inom ramen för Båtmässan. Elever från årskurs 4 ges här en chans att lära sig mer om vatten och säkerhet. Mängder med klasser från närområdet kommer att delta och de har stora chanser att vinna fina priser. Barnen får också sitt på mässan. Barnens Sjövettskola och Poängpromenaden är båda två aktiviteter som lockar mängder med vetgiriga barn.

Mer om Båtmässan
Båtmässan är ett årligt arrangemang som anordnas av Svenska Mässan Stiftelse i samarbete med Sweboat. Årets mässa är den 52:a i ordningen. Båtmässan har hemsida www.batmassan.se. Där finns mer information om vad som händer, öppettider och vad inträdet kostar.


Foto:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *