Båtmässan i Göteborg – något att se fram emot i vinter

Vid den här tiden på året, när kylan börjar dra in över landet och snön nalkas inom kort, kan sommarens härliga båtturer kännas väldigt avlägsna. De flesta har nog tagit upp sina båtar för vintern och ställt in sig på några månaders båtvila. Men det finns trots allt en del att se fram emot för Sveriges alla båtentusiaster även under den kalla årstiden. Det är exempelvis bara några månader kvar till den stora Båtmässan i Göteborg, som går av stapeln mellan den 1:a och 9:e februari nästa år.

Storsatsning på Sportfiske
Båtmässan i Göteborg lockar årligen runt 65 000 besökare som är intresserade av allt som har med båt- och vattenliv att göra. Och inför 2014 har Båtmässans arrangörer även inlett ett samarbete med tidningen Fiskejournalen med målet att anordna en speciell Sportfiskedag under mässan, närmare bestämt söndagen den 2:a februari.

Temadagen kommer bland annat att inkludera föreläsningar av flera kända personligheter inom sportfiskevärlden, däribland Martin Falklind, professionell fiskeäventyrare, tillika chefredaktör för Fiskejournalen, naturfotografen och författaren Gunnar Westrin, samt Markus Lundgren, som är biolog på Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund.

Tillsammans med Comstedt AB, som representerar varumärkena Minn Kota, Cannon och Humminbird, kommer Båtmässan även att arrangera en kul fototävling just på temat Sportfiske.

Inspirerande föredrag
”Scenen Förverkliga Dina Drömmar” är ett annat nytt inslag på Båtmässan 2014, där det dagligen kommer att hållas inspirerande och spännande föredrag från såväl kända som okända förmågor som förverkligat sina drömmar på ett eller annat sätt. Äventyraren Ola Skinnarmo och ensamseglaren Sven Yrvind kommer att finnas på plats och berätta om sina händelserika resor, liksom vännerna Stefan Erlandsson och Erik Grafström, som den 2:a december i år beger sig iväg på en roddtur tvärs över Atlanten – från La Gomera till Barbados – med målet att klara av resan på mindre än 40 dagar. Representanter från Team SCA Women Ocean Racing, Sveriges helkvinnliga besättning, som just nu ligger i hårdträning inför Volvo Ocean Race 2014-2015, kommer också att finnas på plats.

Ny Upplevelsehall
Nästa års Båtmässa bjuder också på en helt ny Upplevelsehall med hela tre olika pooler, där besökarna kan prova på mängder av spännande aktiviteter, såsom dykning med tuber, paddling av havskajaker, segling med modellbåtar och Stand Up Paddling. Det kommer även att finnas eldrivna gummibåtar och andra mindre båtar att testa på för den som vill och roliga tävlingar kommer att hållas varje dag.

Lilla Tjörn Runt Indoor Cup
Varje dag under Båtmässan pågår även nya Lilla Tjörn Runt Indoor Cup, en seglingstävling för ungdomar under 18 år, som kommer att hållas i en av Båtmässans stora bassänger, med final lördagen den 8:e februari. Vinnaren kommer att få åka till Alicante i Spanien och se starten av Volvo Ocean Race i oktober 2014! Ungdomar och/eller föräldrar som har barn som vill delta i tävlingen kan hålla koll på www.batmassan.se, där anmälningsinfo och regler kommer att läggas upp i slutet av november.

Bilden: Mässgolvet 2:a februari 2013
Fotograf/källa: Svenska Mässan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *