Dags för Scandinavian Boatshow

Nästa helg arrangeras den exklusiva och inspirerande mässan Scandinavian Boatshow på Stockholmsmässan. En hel del nyheter utlovas på båtsidan, liksom spännande trendspaning inför nästa år.


Foto: Delta 26 – en av de båtar som visas under mässan

Den 9 till den 13 november är det åter dags att ta tempen på nästa års båttrender. Då arrangeras nämligen Scandinavian Boatshow på Stockholmsmässan i Älvsjö. En mängd olika nyheter, seminarium och festligheter utlovas alla besökare. Mässan är den enda i sitt slag under hösten som fokuserar på det mer luxuösa båtsegmentet, det vill säga båtar över 7 meter. Det gör Scandinavian Boatshow lite extra intressant.

Nyheter
En hel del nyheter utlovas på Scandinavian Boatshow. Bland världsnyheterna märks en Delta 26 och en Ari Shuttle 30 Cabin. De samsas om utrymmet på mässan tillsammans med fräscha nyheter som Delphia 1050 Escape, Targa 32 och Bavarias 43 Sport. Bland segelbåtarna märks sköna nyheter som en Malö 37, Arcona 410, flera Dufourbåtar och Dehler 41. För att bara nämna några. Över 30 stycken nyheter utlovas och totalt kommer ett hundratal båtar att ställas ut. Många av båtarna är av de mer exklusiva slaget, och verkligen något att drömma om.

Nästa års trend
Enligt arrangörerna är det nästa års trend som visas upp på Scandinavian Boatshow. Här avslöjas att linjerna blir alltmer rena i båtdesignen och att alltfler båtar får en öppen akter. Dessutom är fören ofta rakt skuren i en modern båt. Även tillbehör, klädmode och resmålen varierar med tiden. Men det är inte bara designen och var vi kör våra båtar som det går trend i. Även sättet vi håller båtar på förändras. Det gäller både hur vi finansierar denna folksport som fritidsbåten är i vårt land, och hur vi sedan också äger den. Samägandet har blivit allt vanligare som alternativ.

Flera mässor parallellt
I år genomförs Scandinavian Boatshow tillsammans med flera andra mässor. Samtidigt avlöper nämligen också Mitt Kök, Allt för hälsan och Winter Show 2011. Mitt Kök är nordens absolut största mässa för alla som älskar god mat och dryck, och Allt för hälsan vänder sig till all som vill hitta en sundare livshållning. Dessa mässor arrangeras från och med den 10 november. Winter Show 2011 är en helt ny mässa. Den öppnar den 11 november och vänder sig till alla som har ett intresse i vintersporter. Det kommer att vara lätt för besökarna att gå mellan mässorna för att plocka det bästa av det bästa från varje mässa.

För mer information om mässan och erbjudanden: http://www.scandinavianboatshow.se/.