Dehlers nyheter är för den kräsne

Dehler har blivit kända för sina kvalitetsbåtar med hög prestanda och bra funktionalitet. Men allra mest betyder nog Dehler som varumärke ren och skär seglarglädje. Lagom till nästa säsong har Dehler förnyat sina båtar rejält. För den som söker det bästa av det bästa och vill ha lättseglade båtar, är Dehler helt klart ett alternativ.Dehler 44

Orderböckerna på Dehler blir snabbt fulltecknade och företaget går för högtryck. Anledningen är att Dehler betyder hög prestanda och enorm seglarglädje. De nya båtmodellerna som lanserats inför nästa år är inget undantag. Här har man tagit teknologin än ett snäpp längre och de nya segelbåtarna som kommer från Dehler är en kombination av kappseglingsbåt och hobbybåt. Båtarna passar för båda kundgrupperna.

För de nya modellerna som skapats har man låtit företaget Simonis Voogd Design att konstruera såväl skrov som inredning. Företagets rykte som båtkonstruktörer är oklanderligt. Simonis Voogd Design är även de som skapade Nicorette 80 och Nicorette 90, två båtar som bland annat gått segrande ur Sydney Hobart-seglingarna. De har sett till att skapa segelbåtar som är vindstyva, robusta och mycket snabba, det som företaget gjort sig känd för.

Den senaste seglingsnyheten från Dehler är modellen Dehler 38R. Segelbåten lanserades i Holland under den stora HISWA In-Water Boat Show som genomfördes i Ijmuiden den 2:a till den 7:e september 2008. Designen är mycket väl genomtänkt. Skrovet är utformat för att vara extremt stabilt men ändå lätt. För att hålla nere totalvikten är skrovet tillverkad i vakuum-komprimerad epoxi. På däck är allt anpassat för att seglingen ska bli så effektiv som möjligt för besättningen. Inredningen är likaså mycket funktionell, allt för att passa såväl den tävlande ägaren som den kräsna hobbyseglaren. Segelbåten finns för leverans från och med januari nästa år.

För den som vill ha en riktigt lättseglad båt finns den nya Dehler 34. Liksom Dehler 38R är Dehler 34 skapt för hobbyseglaren som vill ha med sig sin familj, liksom för kappseglaren. Den större Dehler 60 är en nyhet som ses som Dehlers flaggskepp. Segelbåten är även den en mycket välgenomtänkt båt gjord för en liten besättning. Det här är en riktig långseglare för den som älskar segling över allt annat, men som inte har hur stor besättning som helst. Här har man inte sparat på något. För den som vill, och har råd, att köpa en Dehler och som vill segla med den nästa sommar är det dags att beställa redan nu. Företagets orderböcker blir, som sagt, snabbt fulltecknade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *