En vinst och en förlust idag

Vi hade högre förväntningar än så här, vi satsade på två vinster, det blev en, säger Mattias Rahm, strateg för Victory Challenge.
Drygt halva matchracing-akten i Malmö har seglats – fem matcher återstår – och det svenska teamet har två segrar, jämfört med tre i Valencia över de motståndare man hittills mött.

När tre dagar av sex i Malmö-Skåne Louis Vuitton Akt 6 är klara ligger Victory Challenge snäppet sämre till än i matchracing-akten i Valencia i juni vid motsvarande skede.

Den här gången har man vunnit över K-Challenge som man förlorade mot i Valencia, men förlorade mot Team Shosholoza igår och +39 idag, som besegrades i juni.

Av de team som det blev vinster mot i Valencia återstår Desafío Español och United Internet Team i morgon och Mascalzone Latino på tisdag.

Däremellan – på måndag – återstår två av de team som Victory Challenge förlorade mot i juni, två av de fyra toppteamen; Emirates Team New Zealand och Luna Rossa.

– Vi siktar fortfarande högt och vet av den segling Luna Rossa hittills presterat att vi har en chans mot dem, säger Mattias Rahm.

Lördagen genomfördes utan större haverier på någon båt, så blev också tävlingsförhållandena idealiska jämfört med igår och inte alls såsom meteorologerna förutspått. Det blåste 5-8 m/s. Mer än 200 åskådarbåtar följde seglingarna i Öresund.

Däremot saknades ett team idag, United Internet Team, som hade tekniska problem och inte kunde segla. Glädjande är att tillståndet för deras besättningsman, Christian Buck, som slogs medvetslös i masten i går, är stabilt.

I den första matchen idag mötte Victory Challenge italienska +39.

– Vi hade samma båtfart som dem, men de var något före oss i starten och vi var inte tillräckligt bra när vi slog första gången på kryssen, det avgjorde matchen, säger Mattias Rahm.

Victory Challenge kämpade hårt – ända till slutet på sista länsen – för att besegra +39. Men det gick inte.

– Vi vann över dem i Valencia, och vi har gjort det när vi tränat mot dem, det är klart att det känns lite bittert, säger Jonas Wackenhuth, fördäckare.

Mot China Team var dock Victory Challenges båtfart överlägsen och det blev en lätt seger, trots en inte alltför perfekt genomförd start.

– Vi måste förbättra våra starter. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att att det var först i fleet race-akten vi var riktigt bra i Valencia. Vi ser framsteg nu också, dag för dag. Så vår förhoppning är att slutresultatet blir gott, säger Mattias Rahm.

I Valencia slutade Victory Challenge femma totalt – fyra bland utmanarna – i matchracing. Just nu ligger Victory Challenge på delad sjundeplats totalt – sexa bland utmarna.

Alinghi och Emirates Team New Zealand är fortfarande obesegrade, efter att ha besegrat BMW Oracle Racing respektive Luna Rossa idag.

Så här ser ställningen ut just nu:

1. Alinghi, 6
1. Emirates Team New Zealand, 6
3. BMW Oracle Racing, 5
3. Luna Rossa, 5
5. +39, 3
5. Desafío Español, 3
7. K-Challenge, 2
7. Victory Challenge, 2
7. Mascalzone Latino, 2
10. Team Shosholoza, 1
10. United Internet Team, 1
12. China Team, 0

Ordningen efter de fyra toppteamen kan förändras mycket i morgon, då +39 möter både Luna Rossa och Emirates Team New Zealand, och Desafío Español ska segla mot Victory Challenge och BMW Oracle Racing.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *