Två viktiga segrar för Victory Challenge

Victory Challenge tog två mycket viktiga segrar i Malmö-Skåne Louis Vuitton Akt 6 i dag, mot Desafío Español och United Internet Team.
Matchen mot spanjorerna blev ytterst dramatiskt, då Desafío Español ledde ända in på sista länsen. Prins Carl Philip var 18e man ombord när Victory Challenge stod för regattans mest spektakulära vändning hittills. Dessutom besegrades United Internet Team övertygande.

Det var Victory Challenges gipp alldeles i början av sista länsen som avgjorde matchen mot Desafío Español som haft ledningen med 1:01, 00:46 och 00:36 vid rundningarna.

Orm, som just legat 200 meter bakom spanjorerna, bara forsade förbi.

– Vi såg att de började få mindre tryck i seglen och Johan Barne mätte med lasern, vi närmade oss. Vi gippade och fick betydligt mer tryck i vår gennaker och där tog vi hem segern, säger Mattias Rahm, strateg, som förde en nära dialog med taktikern Stefan Rahm, samt spinnakertrimmern Oskar Ljung och rorsmannen och skepparen Magnus Holmberg.

Dessförinnan hade man fattat ett annat strategiskt beslut, att byta gennaker för sista länsen, en assymetrisk spinnaker, anpassad till den lättare vind man förutspådde skulle gälla.

– Vi visste att det skulle bli en hård match, det var oerhört jämnt när vi besegrade dem i Valencia i juni. Därför var oerhört skönt att vinna, eftersom de flesta räknat ut oss, säger Oskar Ljung.

– Mot tyskarna visste vi att vi skulle få ett övertag om vi inte gjorde för många misstag. I dag fungerade också starterna bra, dagens seglingar kändes som en vändpunkt.

Samtidigt besegrade +39, som Victory Challenge förlorade mot igår, obesegrade Emirates Team New Zealand. Det matchresultatet gav ett annat perspektiv på Victory Challenges förlust.

Båda matcherna idag vanns med inviterade 18e män, prins Carl Philip i den första matchen, Jacob Wallenberg, styrelseordförande i Investor i andra.

Både prins Carl Philip och Jacob Wallenberg fick uppleva – på seglingsvärldens mest åtråvärda åskådarplats – ett Victory Challenge på topp.

Victory Challenge ligger på delad femteplats totalt – fyra bland utmanarna – när tre matcher återstår.

De två tuffaste äger rum i morgon, mot Emirates Team New Zealand och Luna Rossa. På tisdag avslutas matchracing-delen av Malmö-seglingarna mot Mascalzone Latino.

– Andra tror att vi inte har en chans mot nya zeeländarna eller Luna Rossa, det är bara bra. Vi vet att vi seglade mycket nära matcher mot dem i Valencia. Vi kommer att vara taggade, säger Oskar Ljung.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *