Enklare och miljövänligare med egen båtslip

Äger du en mindre båt eller vattenskoter som väger max 2,5 ton och har lite plats över hemma i trädgården – eller på något annat passande ställe? I så fall kan nya EasyBoatRoller båtslip vara något för dig. EasyBoatRoller är ett både enkelt och miljövänligt alternativ för att förvara båten på torra land – året om.

Med EasyBoatRollers inbyggda hand- eller elvinsch tar det bara några minuter att lägga i och ta upp båten. Det är dessutom lätt att underhålla båten direkt på båtslipen, den riskerar inte att skadas av högvatten eller stormar och det räcker i princip med att täcka över den vintertid. Därmed är båten också redo att sjösättas precis när ni helst känner för att ta en tur – oavsett årstid.

Båtslipen kan på många sätt ses som en investering då den i längden sparar in på årliga utgifter som exempelvis kostnader för båtplats, varvs-, upptagnings- och sjösättningsavgifter. Eftersom båten alltid förvaras på land när den inte används behöver den inte heller bottenmålas för att skyddas mot påväxt. Du slipper med andra ord lägga ut pengar på, och hantera, skadliga färger, vilket gynnar både dig, plånboken och miljön.

Båtslipen är tillverkad av kraftiga varmgalvaniserade järnbalkar och fungerar ungefär som en smalspårig järnväg, med hjul som löper inuti själva balken, vilket förhindrar urspårning. Den kraftiga järnkonstruktionen är dessutom underhållsfri och klarar av att ligga i vattnet året runt. EasyBoatRoller fungerar lika bra även på låga och ojämna stränder då båtvagnen är självbärande och kan dimensioneras för att passa den aktuella stranden. Själva släden anpassas efter båtens vikt och form och är försedd med fyra guider som dels fungerar som stöd att hålla sig i, dels håller båten på plats i vattnet. EasyBoatRoller är dessutom, till skillnad från konkurrerande märken, utrustad med en trappa och räcke som följer med framför båten hela vägen, vilket gör det extra enkelt att ta sig iland och ombord utan att bli blöt om fötterna. Det möjliggör även ett enklare och säkrare båtliv för äldre och personer som kanske har en rörelsenedsättning. Träsprång, att lägga mellan rälsen för att enklare nå trappan när båten ligger i vattnet, finns också som tillbehör.

EasyBoatRoller är en kvalitetsprodukt som tillverkas av ett familjeägt finskt industrirobotföretag och finns tillgänglig för båtar i viktklasserna: -700kg, -1000kg, -1500kg och -2500 – antingen med hand- eller elvinsch. Standardlängden är 12,5 m, men det går att beställa längre i 2,5 metersintervaller om så önskas. Spårförlängning och hjul kan också köpas till för andra viktklasser utifall man senare skulle skaffa en större eller tyngre båt.

Priset på EasyBoatRoller ligger mellan 25 000 och 41 000 kr, inklusive moms.

Mer info: http://www.alfabryggan.se/