Foppatoffeln utvecklas till båtfolk

Crocs nylanserar i Sverige, och släpper skor lämpade att ha på båten. Skorna är ergonomiska och lätta samtidigt som de är klassiskt stilrena och moderna.Crocs Cove för herrar kostar 699 kr.

Crocs båtsko för herrar heter Cove och är en klassisk seglarskomodell, tillverkaren säger att sulan ska ha ett bra grepp samtidigt som den är följsam och bekväm. På skons sidor finns det ventilerande luftfickor som gör att foten kan andas.Oliva kommer att kosta 429 kr i handeln.

För damerna som ska ut med båten i sommar passar skomodellen Olivia. Olivia är en lätt och stilren ballerinainspirerad modell vars innersula har små cirkulationsknoppar som stimulerar blodcirkulationen i fötterna. Den räfflade yttersulan ska ge ett bra grepp.

Olivia och Coves sulor är gjorda i det dynamiska materialet Croslite™ som är ett ergonomiskt och antibakteriellt material som lindrar muskeltrötthet med upp till 62,6 % jämfört med att vara barfota. Croslite™ gör även att båtskorna passar att gå barfota i och förblir luktfria – även under varma sommardagar ute på sjön.

För mer information om Croslite™: www.crocs.com/products/footwear/croslite

Olivia finns i fem färger – svart, brunt, lila, rött och i guld. Cove finns i fyra färgkombinationer – svart och brunt, helbrunt, pärlvit och pärlvit och navy.