Fortfarande chans att anmäla sig till Pantaenius Bohusracet

Fredagen den 27:e juni går startskottet för Sveriges största shorthanded-regatta – Pantaenius Bohusracet. Shorthanded innebär att besättningen får bestå av max två personer, men i övrigt kan alla som vill och har en båt som uppfyller säkerhetsföreskrifterna delta i regattan. Det krävs givetvis kunskap och uthållighet för att vara med och kämpa om topplaceringarna men det är bara den egna ambitionen som avgör hur pass ihärdig man vill vara.

I fjolårets race startade 165 båtar och 111 av dem gick i mål. I år hoppas arrangörerna, Segelsällskapet Viken-Ägir i Uddevalla, på ännu större anslutning och den önskan verkar gå i uppfyllelse. Deltagarantalet är satt till max 200 båtar och igår, tisdag, var det bara ett tiotal platser kvar. Under förutsättning att startfältet inte redan har fyllts så finns möjlighet att anmäla sig fram till och med den 24:e juni. Anmälningsavgiften är 700 kr.

Tävlingsstarten för Pantaenius Bohusracet är förlagd till Rödöhamnen i Uddevalla och kommer att ske i intervaller mellan kl. 11:00 och 16:10 på fredagen. De minsta båtarna startar först och flerskrovsbåtarna sist. Deltagarna kommer sedan att dra iväg på en 170 nm (ca 315 km) lång kappsegling via Hätteberget utanför Marstrand, förbi Fjällbacka, Strömstad och Tresteinerne i Norge, innan de vänder tillbaka för att gå i mål i Smögen ca 30-40 timmar senare. De första båtarna beräknas nå målet någon gång under eftermiddagen den 29:e juni. För den som vill titta på finns bra utkiksplatser både vid start och mål, samt på flera ställen längs med hela tävlingssträckan.

Pantaenius Bohusracet har växt enormt mycket i popularitet de senaste åren och är idag en av landets största seglingstävlingar. Varje år lockar regattan både professionella kappseglare och semesterseglare som vill anta en spännande utmaning och samtidigt ta del av vackra naturupplevelser längs vägen. Att totalsegraren inte bara erhåller det fina vandringspriset utan även vinner en chartervecka för två i Medelhavet kan ju säkerligen också utgöra en del av lockelsen.

På http://www.bohusracet.se/ finns anmälningsformulär för den som vill delta, samt mer info om tävlingen, lämpliga åskådarplatser och ungefärliga tider när seglarna beräknas passera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *