Hamburgs internationella båtmässa i full gång

Inga planer för den kommande helgen? Då kanske det kan passa med en skön weekendtripp till Hamburg och ett besök på den välrenommerade internationella båtmässan – hanseboot. Hanseboot är en mässa som vänder sig till alla med ett intresse för båt- och vattensport – såväl unga som gamla, amatörer som proffs. Mellan den 26:e oktober och den 3:e november kan mässans besökare utforska över 75 000 m² fyllda med motor- och segelbåtar, utrustning och tillbehör i alla prisklasser och storlekar.

Årets hanseboot-mässa är den 54:e i ordningen och temat för 2013 är ”Norden i sitt element” och i de moderna mässhallarna i Hamburgs centrum finns runt 650 utställare från 20 olika länder på plats för att visa upp sina produkter och tjänster. Förutom ett enormt utbud av spännande nyheter när det gäller båtar, vattensport och utrustning, bjuds det även på mängder av prova-på-aktiviteter, expertforum, seminarier, uppvisningar, information och underhållning. Bland annat sker dagliga demonstrationer med räddningshundar i ”hanseboot arena”, en stor bassäng med vindmaskin, där alla som vill också har chansen att själva prova på allt från den senaste segeltekniken till klassisk jollesegling, stand-up-paddling och vattenbollar. I år finns dessutom en särskild hall för vatten-funsport, såsom surfing och kiting.

Även utanför båtmässan har Hamburg många matitima attraktioner att erbjuda och det är en fantastisk stad som är väl värd att utforska om du ändå är på plats. Det kan med andra ord passa perfekt att kombinera ett besök på hanseboot med lite sightseeing och upplevelser i staden. Ett tips är då att kolla in Hamburg Tourismus prisvärda paketerbjudande, där du för endast 149 euro per person (barn under 11 år, halva priset) får både inträde till mässan (dagsbiljett) och två nätter på valt hotell, inklusive frukost. (Fler nätter kan bokas om man vill.) Dessutom ingår även en rundtur i staden med röd dubbeldäckarbuss, en entimmeskryssning på Elbe och en Alster-tur. Om du bokar ett hotellpaket från Hamburg Tourismus får du även en guidebok samt ett Hamburg Card som ger dig fria resor på bussar och tunnelbana, så att du kan upptäcka stadens alla sevärdheter på egen hand. Genom att visa upp kortet kan du dessutom få 15% rabatt på ett 30-tal av stadens restauranger och mycket mer.

För mer info och eventuell bokning: www.hamburg-tourism.de/hanseboot OBS! Paketpriset ovan inkluderar ej resan till och från Hamburg. Vill du ha ett paket som inkluderar flygbiljetter hittar du detta här: http://hanseboot.de/en/visitors/your-hanseboot-visit/tour-packages/

Är du intresserad av att besöka hanseboot, men fixar resa och/eller boende på egen hand så finns även ett specialerbjudande för skandinaviska medborgare, som under helgen mellan den 1:a och 3:e november bjuds på gratis inträde till mässan mot uppvisande av legitimation. Läs mer på:
http://hamburg-messe.de/fileadmin/design/hanseboot/pdf/scandinavian_special/besucherprospekt_SWE.pdf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *