Kalmar Båtmässa satsar på upprepad succé

Det har gått ett år sedan Kalmars flytande båtmässa hade premiär. Nu är det dags igen – och arrangörerna hoppas på en repris av förra årets framgång. Den 25-27 maj kan den som är intresserad besöka Kalmars gästhamn för att ta del av ett brett utbud av aktiviteter – alla med båttema.


Foto:

Förbättringar från förra året
Med sina 30 000 besökare var förra årets båtmässa i Kalmar en given succé. Årets arrangörer – Destination Kalmar, Marketing by Sampson, Kalmar Marina och Baltic Skeppsfournering – tror att mässan kommer att bli ännu mer populär i år. ”Det märks att mässan börjar bli etablerad och att det pratas om den runt om i landet”, säger projektledaren för Kalmar Båtmässa, Maria Sampson.
För att öka intresset har arrangörerna inte bara satsat på mer marknadsföring i år, de har även gjort ett antal förbättringar gentemot förra årets mässa. Förutom ett utökat mässområde och förlängda öppettider, kommer besökarna även att kunna njuta av kvällsunderhållning på årets båtmässa.

Stort utbud av aktiviteter
Precis som förra året kommer det att erbjudas ett stort utbud av aktiviteter i området kring Kalmars gästhamn under mässdagarna. Bland annat kommer Brandkåren att bjuda på en räddningsuppvisning med sina nya hävare. Det kommer även att anordnas en jolletävling för ungdomar och Kanotklubben kommer att hålla ett kanotlopp. Har vi tur kommer vi även att få se Sjöräddningssällskapet utföra en simulerad räddningsmanöver med helikopter. För den som är nyfiken eller bara vill testa något nytt kommer det även att pågå en hel del spännande tävlingar och prova-på-aktiviteter i mässområdet.

Nya tillskott på årets mässa
Självklart kommer det även att ske försäljning av såväl båtar som tillbehör på årets båtmässa. Minst ett trettiotal utställare kommer att visa upp sig på mässan. Många av dem var med redan förra året, men vi kan även se fram emot helt nya tillskott som till exempel Biltema, JKM Marin och Nord West & Najad. Regionens båtklubbar kommer även de att delta på olika sätt under mässan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *