Kändistätt startfält i Childhood Race 2014

Just nu pågår den populära regattan Stena Match Cup Sweden för fullt vid Marstrand och nu på torsdag är det dags för en av de största höjdpunkterna under tävlingsveckan – välgörenhetsseglingen Childhood Race, som hålls för sjunde året i rad till förmån för The World Childhood Foundation.

Mellan kl. 15:00 och 17:00 den 3:e juli kommer kändisar från hela landet att delta i två korta banrace tillsammans med elitseglare från de ordinarie tävlingarna. Totalt är det åtta båtar som alla kommer att starta samtidigt och runda en boj där de behöver plocka åt sig en flagga innan de återvänder för att gå i mål. Den båt som tar sig över mållinjen först – med flaggan ombord – vinner racet. Seglingarna kommer att hållas relativt nära land så publiken kan följa allting direkt från Marstrands klippor och de som befinner sig på plats kommer att kunna se en ganska brokig kändisskara från både sport- och underhållningsbranschen ge sig på seglingsutmaningen. Nedan följer hela deltagarlistan.

Fotbollsspelare:
Thomas Ravelli
Pontus Kåmark
Lisa Dahlkvist

Ishockeyspelare:
Viktor Svedberg
Henrik Tömmernäs
Johan Sundström
Sebastian Stålberg
Daniel Alfredsson
Danijela Rundqvist

Handbollsspelare:
Magnus Wislander
Jamina Roberts
Hanna Fogelström
Jenny Alm
Sofia Tegstedt
Johanna Forsberg

Friidrottare:
Christian Olsson
Robert Kronberg

Konståkare:
Viktoria Helgesson
Joshi Helgesson

TV-personligheter:
Lasse Kronér – programledare
Jan Bylund – programledare
Claes Malmberg – skådespelare
Stefan Karlsson – kändiskock
Ulf Ekberg – artist
Kostas Vlastaras – Top Model
Feben Negash – Top Model
Simon Kachoa – Biggest Looser
Calle Sterner – Let’s Dance

Från Childhood Foundation:
Frida Rybo – informationsansvarig
Anna De Geer – generalsekreterare
Ellika Mårtensson – marknadsansvarig

…och sist men inte minst, seglingslegendaren Pelle Petterson.

Mer om Stena Match Cup Sweden
Givetvis är det inte bara den kändistäta välgörenhetsseglingen som drar stor publik. De allra flesta har nog kommit för att se seglingseliten göra upp om pokalen i huvudregattan. Stena Match Cup Sweden är även den andra deltävlingen av totalt sju i Alpari World Match Racing Tour och laget som vinner på Marstrand har därmed också chans att kamma hem världsmästartiteln i slutet av säsongen. Just nu pågår grundomgången i Stena Match Cup Sweden, där de 14 lagen först tävlar alla mot alla i en Round Robin och de åtta bästa båtarna därifrån kommer sedan att mötas i kvartsfinaler under fredagen. Semifinalerna och slutfinalen i regattan kommer att hållas under lördagen den 5:e juli och det ska bli intressant att se om den regerande mästaren Björn Hansen och hans Hansen Sailing Team lyckas ta hem segern för tredje året i rad.

Foto: www.flickr.com/photos/tr1pod/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *