Knappt tre månader kvar – missa inte att boka in Allt för Sjön i Stockholm

Snöstormarna har äntligen bedarrat och på de flesta håll ligger det svenska landskapet nu insvept i en vackert vintervit skrud. Förhoppningsvis får snön ligga kvar vit och fin fram till jul, men sedan är det nog många båtägare som önskar att solen, värmen och islossningen ska komma så snabbt som möjligt. Men den som inte orkar vänta på sommaren har möjlighet att njuta av båtar i alla former redan på den tidiga vårkanten. Första veckan i februari hålls Båtmässan i Göteborg och bara en månad senare är det dags för Allt för Sjön i Stockholm, närmare bestämt mellan den 1:a och 9:e mars.

Allt för Sjön 2014 bjuder på hela sju olika teman och det kommer att finnas något intressant att ta del av för alla – gammal som ung, seglingsfantaster som motorbåtsälskare.

Segelbåtar och segling – nya och klassiska segelbåtar presenteras och designutvecklingen diskuteras.

Motorbåtar, Grand Large – nya modeller av små och stora motorbåtar visas upp, tillsammans med de senaste innovationerna inom miljövänliga motorer och lättdrivna skrov som sparar in på bränsleförbrukningen.

Lilla Allt för Sjön – barnens båtmässa! Hämta tips på roliga vattenaktiviteter som hela familjen kan glädjas åt och som gör att även tonåringarna gärna följer med på båtsemester några år till.

Tillbehör – här presenteras den senaste tekniken, de smartaste prylarna och givetvis det senaste modet för alla sjöfarare som vill hålla sig både snygga, bekväma och torrskodda ombord.

Classic Boat Show – se klassikern som följt med skärgårdsfolket sedan Vikingatiden. Årets Classic Boat Show är dedikerad till Snipan – den funktionella, sjödugliga allmogebåten som fått tjänstgöra som både folkbåt, packåsna och fiskebåt genom tiderna och som med sina klassiska linjer har bevarat ett stycke värdefull kulturhistoria. Snipan är ett exempel på traditionellt båtbyggeri när det är som bäst och båten har under lång tid bidragit till att hålla skärgården levande.

Livet ombord – här ges tips, idéer och lösningar som förenklar vistelsen ombord och gör båtlivet både bekvämare och roligare för hela familjen. Det bjuds även på inspiration och härliga recept som passar extra bra för matlagning på sjön.

Miljö och Hållbara Hav – Allt för Sjön och Initiativet Hållbara Hav svarar på frågor om allt från båtbottenfärger och sophantering till toatömning, samt tipsar om hur vi alla kan bidra till att minska miljöbelastningen och ge oss själva och våra barn en renare, friskare och vackrare Östersjön i framtiden. Den ståtliga Briggen Tre Kronor, som i vanliga fall seglar runt Östersjön till förmån för Initiativet Hållbara Hav, kommer också att finnas på plats för allmän beskådan under mässan.

Läs mer på: www.alltforsjon.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *