Köp din GPS i USA så får du resan betald!

Nu när det går att köpa sin elektronik till båten över nätet finns det ingen anledning att betala onödigt mycket. Vi på Båtsidan har kollat upp hur mycket det skiljer i pris.Garmin GPSMap 276 C kan köpas billigt från USA.

Vi har valt en Garmin GPSMap 276 C som är en bra GPS med kartplotter. I Sverige får du betala 7990kr på Hjertmans och Watski hade mässpris på 7850kr. Men går du in på gpsworldsupply.com så kostar den 620 dollar ca 4400kr. Skillnaden i pris är som en flygbiljett till USA. Och vill du ha den skickad till Sverige så går det bra.

Vad är då skillnaden?
Den du köper i USA ingår en landkarta över Nordamerika och den i Sverige en Europakarta. Sjökorten får du i båda fallen köpa till i Sverige. När du köper sjökorten laddar du ner dem från USA eller det går också att köpa färdiga minneskort. Ett kort kostar lite över 2000kr och då får man ett antal sjökort. Generalagenten i Sverige Sportmanship har ingen lust att hjälpa den som köpt den i ett annat land. Men eftersom en gps ska fungera överallt i världen så är det konstigt att man inte kan få hjälp var som helst. Nu är det inte så krångligt så man behöver ingen hjälp för att få allt att fungera.

Varför är då det så stor skillnad i pris?
Svensk moms och tull tänker nog de flesta, men det kan inte vara hela sanningen, det fattas fortfarande ett par tusen. Är det så att svenska båttillbehörsfirmor tar ut ett oskäligt högt pris?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *