Kräfskiva utmed Göta Kanal

Den 14 augusti blir det återigen stor folkfest utmed Göta Kanal. Då arrangeras en enorm kräftskiva, som förväntas bli Sveriges längsta. Både gammal och ung är inbjudna till förtäring, fiske, kräftkokning och kringaktiviteter.


Foto:

Det händer mycket runt Göta Kanal just nu. Bara för några dagar sedan kunde vi rapportera om Fri Fart som arrangerades här, med klassiska racerbåtar och festligheter vid kaj. Snart är det dags för nya festligheter. Den 14 augusti dukas nämligen en enorm kräftskiva upp utmed kanalen. Den förväntas bli Sveriges allra längsta och arrangeras på mängder av platser mellan Sjötorp och Mem i hjärtat av Göta Kanalområdet.

Mycket kräftor
Göta Kanal är inte bara en mycket populär vattenled för semesterfirare. Det är också en härlig miljö för fiske, även för kräftfiske. Det borgar för en lokal fest med kräftor som tema. Årets kräftskiva blir den första i sitt slag. Men redan nu räknar arrangörerna med att det också kommer bli Sveriges längsta. Kräftskivan anordnas i samarbete med alla de restauranger som ligger utmed den välkända kanalen. I anslutning till den enorma kräftskivan kommer också kräftfiske och kräftkokning att ske.

Kräftival
I Motala hamn, ett av centren för kräftskivefirandet, blir det kräftival i hamnen med försäljning av kräftor, kräfttävlingar för barnen och tävling om den bästa kräftkocken. Det kommer även att arrangeras mängder med andra aktiviteter för hela familjen. Karlsborg anordnar en sedvanlig kräftskiva med såväl fiske som skiva både för barn och vuxna. Här kommer även kockar att komma med sina tips föt ren riktigt lyckad kräftskiva. Allt sker i kanalhamnen.

Barnens kräftskiva
I Ljungsbro firas det med barnen i fokus. Allehanda aktiviteter för barn i alla åldrar utlovas. Så det är inte enbart vuxna som får sitt lystmäte mättat under dagen. För att riktigt slå på stort finns det hela paket att köpa för den som vill ha en minisemester. Paketen kommer i olika prisklasser, allt efter plånbok och smak.

Paket
I Borensberg inbegriper paketet såväl övernattning som eget kräftfiske. Vedeldad bastu finns tillgänglig för den som vill mysa under tiden som kräftburarna ligger i vattnet. Paketerbjudanden finns även att köpa hos Glasbrukets Vandrarhem och Lägenheter. Där erbjuds två dagars kräftfiske, kräftkokning, bastubad och cykelturer. Tåtorps Café och Logi erbjuder också fiske och kräftskiva kvällen efter, liksom hos Wassbacken Café. Paketerbjudandena gäller under hela augusti och september och inte enbart runt den 14 augusti.

Många arrangörer
Sveriges längsta kräftskiva har många arrangörer. Förutom de större arrangemangen är mängder med restauranger med på festligheterna. En fullständig lista på de kräftskivemöjligheter som ges finns på www.gotakanal.se.


Foto:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *