KSSS Olympic Class Regatta – säsongsavslutning för jollesegling

Helgen mellan den 5:e och 6:e oktober kommer KSSS stora säsongsfinal för landets alla jolleseglare att gå av stapeln i Baggensfjärden i Saltsjöbaden. Förra året drog KSSS Olympic Class Regatta över 400 deltagare. Vid årets tävlingar räknar arrangörerna med att ännu fler jolleseglare ansluter. Bland de som kommer att finnas med i startfälten kan nämnas Tim Shuwalow/Hanna Klinga, rankade som fyra i världen i den nya OS-klassen Nacra 17 och Jesper Stålheim, rankad världstvåa i Laser.

Alla KSSS 49er seglare befinner sig just nu i Marseille för VM, där det kanske inte går riktigt så bra som man hoppats. Enligt rapporter har svenskarna haft lite trubbel med lättvindsseglingen och i skrivandets stund ligger Julia Gross/Cecilia Jonsson på 23:e plats i 49er FX och i 49er ligger Charlie Ekberg/Niclas Düring på 64:e plats efter två dagars seglingar. 49er-seglarna anländer nästan direkt från Marseille till Saltsjöbaden, där bland andra Gustav Pettersson/Marcus Anjemark, Charlie Ekberg/Niclas Düring och Sebastian Östling/Kalle Torlén kommer att göra upp i SM.

Regattan kommer i övrigt att gästas av såväl danska som norska, finländska, estniska och svenska toppseglare och Baggensfjärden kommer att fyllas till bredden av små segel under hela helgen. Totalt hålls seglingar inom fem olika banområden och det kommer att tävlas i en mängd olika klasser, såsom 505 och Feva, som är nya för i år, samt Optimist, Zoom 8, Europe Class, 420, Laser 4.7, Laser Master, 29er och F-18, liksom de olympiska klasserna Finnjolle, Laser Radial, Laser Standard, 470, 49er, 49er FX och nya Nacra 17. I E-jolle är det dessutom Elitserie och inom Laser Master kommer det att delas ut ett specialpris efter lördagens seglingar.

Den som inte kan vara på plats har även möjlighet att följa seglingarna via webb-TV på www.ksss.se. Där kommer det även att bjudas på intervjuer med seglarna, direktrapporter från banorna och mycket mer. Om du är på plats kan du även se allting i närbild via storbildsskärmar på cafét på hamnplan.

För den som vill delta själv finns fortfarande möjlighet att anmäla sig på: http://www.ksss.se/Kappsegling/Kappseglingar/Anmalningsformular/OlympicClassRegatta/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *