Lättare hitta rätt segel

En ny webbplats har lanserats inom båtbranschen. Det är sidan Segelstället.se som öppnat sina portar. Här utlovas enkel och prisvärd försäljning av segel av högsta kvalitet från inte mindre än tre olika segeltillverkare: Hamel Sails, Hyde Sails och Elvströms.


Foto:

egelbranschen kan vara rena snårskogen för segelbåtsinnehavare. Utbudet är enormt och priserna skiljer sig markant åt mellan olika tillverkare. Inte blir det lättare av att många segelentusiaster inte är så insatta i vilka skillnader som råder mellan olika material, detaljlösningar och kvaliteter. Däremot har segelbåtsälskarna ofta bra kunskap om vilka behov och önskemål de har. Det här har Segelstället.se tagit fasta på. Webbsidan är en samlingspunkt för inte mindre än tre stycken segeltillverkare. Segelstället.se ska kunna lotsa kunden till rätt typ av segel, oavsett behov och önskemål, och inte minst vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden.
Hamel Sails
Hamel Sails grundades av Hamel år 1978. De har specialiserat sig på att skräddarsy segel, även till de mest krävande kunder inom den professionella seglingsnäringen. Segeltillverkning är en avancerad konst, som kräver sin kunskap. Sedan starten har han sett en hisnande utveckling, både vad gäller antalet segelägare och det material och den teknik som används för att sy upp segel. Det är ofta små detaljer som gör det, och alla kunder har olika krav och önskemål. Det har Hamel Sails tagit fasta på och byggt en gedigen verksamhet
Hyde Sails
Hyde Sails är världens största segelloft och från början en engelsk verksamhet. De är ett företag med över 300 anställda, främst personal på loftet som ligger på Filippinerna. Antalet leveranser uppgår till över 40 000 stycken per år. Fokus ligger på kvalitetssegel och konkurrenskraftiga priser
Elvströms
Danska Elvsströms startades upp av Paul Elvström, fyrfaldig OS-vinnare. Verksamheten sker på Jylland och ligger främst i att tillverka originalsegel för båttillverkare i Europa. En annan del av verksamheten handlar om att skapa laminatsegel av hög kvalitet. Det är också till Elvström som man ofta vänder sig för att få fatt på ett ersättningssegel när det gamla gått sönder, och byta upp sitt segel.
Enklare och billigare
Genom att samordna sig på nätet hoppas nu tillverkarna att de ska göra livet lättare för sina kunder – segelbåtsägarna, utan att behöva tumma på kvalitet, service eller omsorg om kunderna. Här på Segelstället.se kommer kunderna att kunna hitta det de behöver, oavsett behov, önskemål och budget, samt få råd och vägledning. Istället för att pinka in sitt revir tror tillverkarna på att samarbetet kommer att leda till nöjdare kunder. Drömmen är från början Erik Hamels, och nu blir den sann.


Foto: