Mange Olssons Minnesfond delar ut stipendier – nomineringen öppen till 20 maj

Känner du någon ung dedikerad seglare som med lite uppmuntran har potential att ta sig till nya höjder inom seglingssporten eller hör du kanske rent av själv till den kategorin? I så fall finns nu möjlighet att nominera kandidater till stipendier från Mange Olssons Minnesfond, som grundades efter seglingslegendarens allt för tidiga bortgång på Lanzarote förra våren. Magnus ”Mange” Olsson kännetecknades bland annat av sin ständiga optimism och aldrig sinande kärlek till havskappsegling och i samma anda vill fondens grundare nu stödja organisationer och människor som arbetar aktivt för att främja svensk seglingssport på en hög internationell nivå.

Mange Olssons engagemang gjorde honom också till en mycket uppskattad mentor inom sporten, inte minst för tjejerna i Team SCA, som förlorade sin coach mitt under förberedelserna inför Volvo Ocean Race 2014-2015. Minnesfonden skapades våren 2013 med syftet att föra vidare Manges glädje och entusiasm för seglingen till nya förmågor och uppmuntra unga svenska seglare till att nå framgång inom sporten.

Alla har möjlighet att nominera kandidater till stipendierna, så om du känner någon engagerad ung seglare som du tycker förtjänar uppmuntran i karriären – eller om du själv uppfyller kriterierna för det som Minnesfonden vill främja – kan du skicka in din nominering till info@mangeolssonsminnesfond.se.

Ge en kort presentation av den du vill nominera, tala om hur du känner till personen i fråga och beskriv kortfattat varför du anser att han eller hon är en lämplig kandidat för stipendiet. Bifoga kontaktuppgifter, som namn, adress, e-post och telefonnummer, både till dig själv och den du nominerar.

Om du nominerar dig själv behöver du skriva en kort biografi där du bland annat berättar om dina främsta seglingsmeriter, samt eventuella pågående och framtida satsningar. Ge också en motivering till hur ett stipendium skulle kunna bidra till din verksamhet.

Det går även att nominera en organisation eller ett projekt om det är tillämpligt.

Nomineringstiden går ut den 20:e maj och därefter kommer Minnesfondens styrelse att påbörja urvalsprocessen. Det slutgiltiga beslutet tas under ett styrelsemöte i juni och stipendiaterna får besked under månaden. Ett eller flera stipendier på minst 10 000 kr vardera kommer att delas ut från fonden tillsammans med ett diplom. Stipendiaterna kommer även att ges möjlighet till ett års mentorstöd från den person eller organisation som tilldelas Mange Olsson Priset (Mer information om priset finner du på Minnesfondens hemsida, se länk nedan.) Utdelningen av priset och stipendierna kommer preliminärt att ske vid ett offentligt evenemang i Stockholm torsdagen den 26:e juni.

För mer information, besök: www.mangeolssonsminnesfond.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *