Marina boknyheter hösten 2009

I höst ges tre intressanta böcker ut om det marina havet i Sverige och Norra Europa. Två av dem är skrivna av den engagerade miljöprofilen tillika författaren Stefan Edman, som på sitt eget målande sätt visar på livet över och under vattenytan i unika svenska vattenmiljöer. Den tredje boken är en heltäckande guide till livet under vattenytan i Norra Europa.

Säsongen då vädret lockar till båtturer börjar så sakteliga gå mot sitt slut. Lagom till höstsäsongen, då båtarna dras upp på land, kommer några riktigt trevliga boknyheter. Med dessa går det att redan nu drömma och planera om nästa sommars båtäventyr, och inte minst inhämta lite värdefull kunskap om det marina livet som döljer sig under vattenytan.Kosterhavet : naturen och människan

Kosterhavet – naturen och människan

Kosterhavet är något av en unik miljö i de svenska vattnen. Här finns över sex tusen olika havsarter. Därför bli området den 9 september i år nationalpark. I samband med detta ger biologen, författaren och debattören Stefan Edman ut en bok om havet. Boken är en spännande resa i den marina världen med lättläst text och fantastiska bilder. Boken är skriven i populärvetenskaplig form och både de djur som lever under som över vattnen beskrivs på ett målande sätt. Till och med fiskare, forskare och skärgårdsbok har fått komma till tals i en bok som känns heltäckande och som får läsaren att längta till att komma till Kosterhavet.

Stefan Edman är en miljöprofil i samhällsdebatten. Han har skrivit ett antal krönikor om miljöproblemen, arbetat på uppdrag av regeringen och varit vice ordförande i Naturskyddsföreningen. Han har också hunnit med att ge ut ett tjugotal böcker. Stefans nya bok om Kosterhavet är utgiven på på Gullers Förlag och går att köpa i bokhandeln.

Köp boken hos Bokus, 361 krHavsblänk – de tio Öckeröarna i Göteborgs norra skärgård

Havsblänk – de tio Öckeröarna i Göteborgs norra skärgård

Stefan Edman ligger även bakom den kommande boken Havsblänk – De tio Öckeröarna i Göteborgs norra skärgård. Tillsammans med fotografen Tore Hagman har Stefan gjort spännande och målande beskrivningar av de strandhugg de gjort i området. Både det mänskliga och det marina livet levandegörs på ett lättfattligt och intressant sätt. Boken kommer ut i Oktober och ges ut av Gullers Förlag.

Köp boken hos Bokus, 246 krDjurliv i havet

Djurliv i havet

I höst kommer en komplett marin artguide ut visar på den ofantliga mångfald som lever i haven. Den heter Djurliv i havet och är en guide till Norra Europas hela marina fauna på ett ingående men ändå spännande och lättfattligt sätt. Här finns 700 arter presenterade på lika många sidor och med över 1200 foton. Arterna beskrivs i systematisk ordning. Boken är skriven av Frank Emil Moen och fotografen heter Erling Svensen. Frank är marinbiolog till yrket och arbetar som lärare och författare. Boken kommer under hösten att ges ut på Norstedts Förlag.

Köp boken hos Bokus, 364 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *