Match Cup Sweden firar 15-årsjubileum

Den första veckan i juli blir det livat i Marstrand. Då går Match Cup Sweden-tävlingarna för 15:e gången i ordningen. Under detta jubileumsevenemang utlovar arrangörerna bättre tävlingar och roligare tillställningar än någonsin.


Foto: Dan Ljungsvik, dan@ljungvik.com för Match Cup Sweden

För femton år sedan startade Match Cup Sweden. Tävlingen har utvecklats till en internationellt uppmärksammad tävling och är Sveriges största segeltävling för året. För två år sedan uppgraderades tävlingen till statusen som officiell världsmästartävling och är en av tio deltävlingar i Världscupsserien.

Match cup-tävlingar har blivit mycket populära för publiken. Två båtar tävlar åt gången mot varandra i en snitslad bana som hela tiden är synlig för publiken. Först i mål vinner heatet. Både damer och herrar genomför match cup-tävlingar och tävlingarna på Marstrand är inget undantag.

Veckoschemat
Tävlingarna genomförs under första veckan i juli och heat går av stapeln varje dag. Under veckan kommer ett Race Village att vara öppet för publiken här finns mängder med utställare, mat och aktiviteter för alla åldrar. Flera konserter av kända svenska artister utlovas. Samlingspunkten för besökare och seglare tros bli den nya Seglarbaren som ligger i anslutning till restaurang Mamas. Och förutom att vara en härlig tillställning för seglingseliten liksom för semesterfirande familjer, är veckan en stor mötesplats för det svenska näringslivet.


Foto: Dan Ljungsvik, dan@ljungvik.com för Match Cup Sweden

Under lördagen den 4:e juli blir det final för damer och söndagen den 5:e juli är det finaldags för herrtävlingen. Det kommer dessutom att bli ett Celebrity Race, där kändisar möts i match cuper mot varandra. Under premiären av den tävlingen förra året deltog trettio kändisar, varav en var Prinsessan Madeleine. Trycket och intresset för tävlingen lär vara än större i år.

Nya sponsorer
Det må råda långkonjunktur och eda på börsen. Men det hindrar inte företag och organisationer från att våga satsa på Match Cup Sweden. Arrangörerna Brandspot och GKSS har lyckats bättre än någonsin med att locka till sig sponsorer. I år finns fler och starkare sponsorer än någonsin. Bland sponsorerna märks Volvo, Duni, Castellum, Childhood Foundation, Stena Line, Santa Maria och många, många fler. Organisationen Företagarna är ny för året och kommer att hjälpa till att göra Marstrand till en mötesplats för näringlivet under Match Cup-veckan.

Live och på TV
Det absolut bästa sättet att se match cup-tävlingarna i Marstrand blir på plats. Hela tävlingens utformning är anpassad för att vara publikvänlig, lättförståelig och inte minst spännande. Hela tävlingen går att följa från läktaren. Den som inte kan vara där, kan i år njuta av evenemanget på TV. TV 8 sänder seminarier från platsen och SVT kommer att följa eventet noga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *