Match Cup Sweden satsar på kändisar och barn

Match Cup Sweden erbjuder för andra året i rad Celebrity Race och Seglarskola för barn. Dessa två arrangemang bidrar till att skapa spänning och aktiviteter för alla under Match Cup Sweden-veckan. Syftet är att göra tävlingsveckan till en verklig folkfest.Fotograf Dan Ljungsvik för Match Cup Sweden, 2008.

Match Cup Sweden pågår för fullt på Marstrand. Ett givet dragplåster är givetvis VM-seglingarna i Match Cup racing där världens bästa seglare visar vad de går för. Men det finns också mycket annat att njuta av på Marstrand under veckan. Arrangörerna utlovar fullspäckade dagar med mängder med aktiviteter och händelser för gammal som ung. I år kommer andra upplagan av den succéartade tävlingen Celebrity Race att återupprepas. Det kommer även att finnas en seglarskola för alla barn.

Celebrity Race
Ett av de mer populära och publikfriande inslagen under Match Cup-veckan är Celebrity Race. Tävlingsdeltagarna är bland annat sångarna Lotta Engberg, Sara Lumholdt och Lasse Kronér, kockarna Marcus Samuelsson och Alexandra Zazzi, fotbollspelarna Håkan Mild och Pontus Kåmark samt fotbollsspelaren Marcus Allbäck. De kommer att segla tillsammans med verkliga proffs i en spännande kamp uppdelade i lag som representerar den bransch kändisarna är verksamma i.
Första gången tävlingen genomfördes var förra året. Då gjorde prinsessan Madeleine succé då hon seglade på samma båt som NHL-spelaren Henrik Lundqvist. Nu upprepas förhoppningsvis succén. Starten går klockan 13.00 fredagen den 3 juli 2009. Tävlingen kommer att kunna följas från klipporna i Marstrand.

Barnen får också sitt
Barnen får sin beskärda del under Match Cup Sweden-veckan. I dubbel bemärkelse. Under veckan kommer Svenska Seglarförbundet och Sjöassistans att erbjuda en seglarskola för alla barn och ungdomar. Båtarna som barnen lär sig segla med är C55:or och som har specialritats för utbildningssyfte av Pelle Pettersson. Kursen ges för små grupper om 3-4 personer i taget och förutom att lära sig segla ges utbildning i sjövett och etikett på havet. Alla anmälningar sker på plats, ingen förbokning krävs. Allt överskott går till Childhood Foundation.Fotograf Dan Ljungsvik för Match Cup Sweden, 2008.

Inte nog med det. För barn med funktionshinder finns det möjligheter att prova på att segla med de handikappanpassade Accessjollarna som finns på plats. De ligger på samma plats som Seglarskolan, det vill säga strax söder om Strandverket och mitt i centrum av publikområdet för Match Cup Sweden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *