Nya Salona 41 introduceras

Salona 41 är det senaste tillskottet i Salona Yachts modellprogram.


Första bilderna på Salona 41


Salona 41


Salona 41

PRESSMEDDALANDE:

Vackra linjer och dubbelrattsystem utmärker henne. Hennes slanka och rena linjer följer hennes nyligen lanserade storasyster Salona 44:smoderna stil med dubbla rattar.

Stor och rymlig sittbrunn med fina stuvmöjligheter. Båten har en härligt stor ochrymlig sittbrunn som det är lätt att röra sig i tack vare de dubbla rattarnas placering påvar sin sida i sittbrunnen som både ger fri passage till aktern och ökar seglingskänslanoch kontrollen för rorsmannen vid aktiv segling. Den öppna aktern i sittbrunnen kansnabbt stängas igen med ett flexibelt sittbänkssystem som tillval. Sittbrunnen är välplanerad med två generösa stuv, ett dränerat utrymme för gasol samt med ett specielltfack för livflotte.

Påkostad däcksutrustning från Harken. Alla fall och trimlinor är neddragna tillsittbrunnen och gör båten lätt att segla även för en liten besättning. Som standardutrustad med 6st Harken winchar i sittbrunnen för effektiv och smidig segling. Blanddäcksutrustning finner du bl.a Harkens kullagrade beslag och Spinlock avlastare single,line revsystem för storseglet samt flytande skotpunkter med Harken genuaskotskenasamt Harkens storskotsystem, Harkens smidiga nedsänkta furlingsystem är tillval.


Salona 41
Rymlig interiör med flera layoutalternativ.
När man lämnar däck och kommer ner ibåten möts man av en rymlig salong med en härlig atmosfär med fin mattlackadMahogany inredning. Takhöjden som är 195 cm bidrar till den rymliga känslan. Påbabords sida finner man ett funktionellt L-pentry. Det stora bordet i salongen är ävensänkbart och skapar sänkt ytterligare en extra bädd eller dubbelbädd på 205 cm lång,praktiskt vid övernattning med större sällskap och vänner.

Standardlayouten har en mycket stor akterkabin på babordssidan med skåp och en 2,10cm lång madrasslängd, owners cabin är placerad i den förliga kabinen med en finkomfort för långa semesterseglatser. Den har mycket goda förvaringsutrymmen underde 2,10 cm långa madrasserna och väl tilltagna skåp och garderober. För att intekompromissa med komforten finns även både 12V och 220V uttag med landström.Även akterkabinen har både 12V och 220V uttag. I båda sovkabinerna finns det säten attsitta på för bekväm påklädnad och ombyte.

Toalettutrymmet är placerat på styrbords sida direkt i anslutning till när man kommerner i båten, Här finns dusch med elektrisk pump för dränering och utrymme försjökläder.Salona 41 finns tillgänglig med flera olika inredningslayouter som tillval, både med 2kabiner och 3 kabiner, 1 toalett eller 2 toaletter.

Stark och vridstyv konstruktion för bästa seglingsprestanda. Som alla SalonaYachts är nya Salona 41 mycket vridstyv och starkt byggd. En kraftig rostfri stålram ochbalkkonstruktion tar upp laster från rigg och köl och fördelar dem jämnt utefterkonstruktionen. Däck och skrov är byggd med E-glas och sandwich med slutna cellerför att skapa en stark enhet som ger ett torrt och fint inomhusklimat. Som tillval finnsäven Salona 41 med vakuminjicerat skrov och däck i Vinylesterharts med riktade E-glasfibrer och sandwich. Såsom alla Salona Yachts byggs också nya Salona 41 underkontroll av Germanischer Lloyd med CE- klass A Ocean certifiering.

Salona 41 som Cruiser/Racer. För kunder som använder båten både för Cruising ochRacing så kan det vara tryggt att veta att båten är designad av välrenommerade JJDesign och Salona varvet och optimerat för IRC och ORC International av MaurizioCossutti Yacht Design. Som tillval kan båten levereras med Sandwich komposit skott iinredningen, kolfiber roder och hjärtstock samt kolfiberrigg och rattar i kolfiber.Kappluckan till salongen kommer som standard i kolfiber. Som tillval finns även bl.a.racing köl i bly på 2,68 m alternativt 2,28 m och 3-spridar rodrigg i aluminium.

Basdata på Salona 41
Längd 12,50 m Bredd 3,84 m Djup 2,0 m Depl 7200 kg Stor 53,5 m2 Genua 57,6 m2Motor Yanmar 29kW (40hk) med segelbåtsdrev
Pris standard båt från 198 750 € inklusive moms fritt Salona varvet i Kroatien.

Världspremiär av nya Salona 41 kommer att ske på den flytande båtmässan ”HISWA”i Holland 31 augusti – 5 september, 2010. För Sveriges del så kommer världspremiärenatt ske på Scandinavian Boatshow i Stockholm under november månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *