Ökad möjlighet att uppleva vattnets Göteborg

De uppskattade Paddanbåtarna har nu blivit än mer tillgängliga för turister och invånare som vill uppleva Göteborg via båt. Med en ny tjänst kallad Ho Ho Paddan blir båtupplevelsen än attraktivare. Det är en hop-on-hop-off-tjänst som gör att det går att göra strandhugg på flera härliga smultronställen.


Foto:

Paddanbåtarna är sedan ett antal år tillbaka kanske det enklaste och roligaste sättet att uppleva Göteborg till sjöss. Sightseeingbåtarna erbjuder årligen över 100 000 resenärer guidade turer genom Göteborgs vallgrav och hamninloppet. Båtarna drivs av Strömma i Göteborg. För många är det här en unik upplevelse av Göteborg, och från och med förra helgen är det nu möjligt att åka hop-on-hop-off-turer på båtarna. Det betyder att det nu är möjligt att köpa en biljett och resa i hela 24 timmar.

Paddanbåtarna
Paddan båtarna består av 6 stycken båtar som ger Göteborgs turister, och invånare, chansen att se Göteborg från dess vackraste sida – från havet. De trafikerar hamninloppet och Göteborgs vallgrav under sommarhalvåret mellan mitten av april och mitten av oktober. Guidningen som sker på båtarna går på flera språk: svenska, engelska och tyska. De som åker med Paddanbåtarna kommer främst från våra kära grannländer Danmark, Norge, England och Tyskland. Tidigare har en biljett gällt för en guidad resa runt hela området. Men från och med i sommar är det nu möjligt att hoppa av när så önskas, för att sedan hoppa på en båt igen för vidare färd.

Hop-on-hop-off
En enda hop-on-hop-off-biljett gäller Uuder 24 timmar . Det är då möjligt att kliva av vid en mängd olika smultronställen för att upptäcka dem i lugn och ro. Sedan är det bara att kliva på en ny Paddanbåt för vidare upptäckter. Enklare kan det knappast bli. Med denna nya möjlighet sällar sig nu Strömmabolaget till en mängd olika sightseeingföretag som erbjuder detta runt om i världen. Strömmabolaget använder sig själva av systemet i Köpenhamn, och där har framgångarna varit stora.

Smultronställen
Ho-Ho Paddan, som båtturen kallas går en tur runt Göteborg och stannar vid flera olika ntressanta ställen. De smultronställen som sightseeingresenärerna kan göra strandhugg vid är Kungsbron, Lejontrappan, Lilla Bommen och Fiskekôrka. Från dessa platser är det lätt att upptäcka Hjulet och Barken Viking. Det är också enkelt att byta till båtarna till Nya Älvsborgs Fästning via Ho-Ho Paddan.

Mer ingår
Biljetten till Ho-Ho Paddan ger inte enbart möjlighet att se Göteborg från sjösidan. En entré till anrika och upplevelserika Liseberg ingår också. Till det kommer en fri resa med redan nämnda båtresa till Nya Älvsborgs Fästning. Avresa sker med Strömma från Lilla Bommen.

Strömma
Bolaget Strömmas satsning är en del av den företagsutveckling som de gör för att få Göteborg att bli än mer attraktivt ur turistsynpunkt. Projektet med hop-on-hop-off är något som diskuterats länge, och nu anses tiden mogen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *