Premiär på Öppet Varv: Hallberg-Rassy 310

Den 21-23 augusti är det premiär för den helt nya Frers-ritade Hallberg-Rassy 310. Hon ersätter framgångsrika Hallberg-Rassy 31 Mk II, som byggts i hela 16 år.


Lätthanterlig
Den nya modellen är lättseglad med sitt tidsenliga skrov och moderna segelplan med en endast lätt överlappande genuafock. Självslående fock finns att få som tillbehör. En Code Zero eller en gennaker kan föras mellan masttoppen och ett borttagbart bogspröt. Rullfocksanläggningen Furlex TD med underdäcksmonterad rulle är standardutrustning. Akterstagssträckare är standardutrustning och kraftigt utväxlad med 1:24. Toppvant och undervant är separerade med var sitt röstjärn, för lätt passage på däck och bra skotning av genuafocken. Sittbrunnen är väl tilltagen och hela 2,35 m lång. Det är lätt att kliva ombord akterifrån. Hallberg-Rassytypiska kännetecken som vindruta, integrerad avvisarlist och blyköl på rejält kölsvin är självklarheter.

Fotlist i teak
Skrovet och däcket är sammanfogade genom laminering innan inredningen kommer på plats. Detta ger oöverträffad vridstyrka. Den vackra fotlisten är i teak och regnvatten samlas ihop och leds i slangar ut under vattenlinjen, för undvikande av smutsränder på skrovsidan.

Ljus och luftig inredning
Inredningen är ovanligt ljus och luftig för storleksklassen. Det finns totalt så mycket som fjorton ljusinsläpp, alla öppningsbara, med ytterligare två möjliga som tillbehör. I salongen finns två av de totalt fyra skylightsen. Alla nio sidofönster är öppningsbara och av samma storlek som på Hallberg-Rassy 43 Mk II. De ventilerade skåpsluckorna är flushmonterade och har osynliga gångjärn. Salongen är sensationellt lång och bred för båtstorleken. Både L-soffan och den raka soffan är två meter långa. Maststöttan står i direkt anslutning till huvudskottet och stör inte i salongen.


Sjögående pentry
Pentryt är sjögående och är ur vägen från det naturliga flödet genom båten. Den som står i pentryt står inte i vägen för den som vill in i akterkabinen. Det fins djupa dubbla diskhoar och en väl tilltagen kyl. Pentryts arbetsyta är redan som standard i PlexiCor homogen kompositsten.
Både akterkabinen och förpiken är generösa. Akterkabinen har två öppningsbara fönster och garderob. Kojen är 206 cm lång, 143 cm i huvudändan och 100 cm i fotändan. Förpiken har sin egen byrå och garderob, två öppningsbara fönster samt skylight.
Toalettutrymmet har utmärkt ventilation med både öppningsbart sidofönster och skylight, som har mjölkfärgat glas, för att släppa
in ljus men inte ovälkomna blickar. Avställningsytan och handfatet är i PlexiCor kompositsten. Holdingtanken kan tömmas antingen i havet eller via däcksuppsugningsbeslag och är standardutrustning.

360 sjömils räckvidd
Tankvolymen är frikostig för båtstorleken och motorn är kraftig med 22 hk / 16,2 kW och vid cruisingfart på 2/3 gaspådrag är räckvidden omkring 360 sjömil. LED navigationslanternor tillhör standardutrustningen och har låg strömförbrukning, endast en tiondel av traditionella lanternor.

Världspremiär på Öppet Varv 21-23 augusti 2009
Helt nya Hallberg-Rassy 310 kommer att premiärvisas på Öppet Varv den 21-23 augusti 2009.

Pris från 1 477 093 SEK plus tillbehör.