Stockholm Water Events – nytt aktivitetscenter för vattenälskare

Är du sugen på att testa någon ny vattenaktivitet, såsom Kitesurf, kajakpaddling eller Stand Up Paddleboard? Då kan du bege dig till Dalarö nu på torsdag. Där kommer nämligen ett helt nytt vattenaktivitetscenter att slå upp portarna i Askfatshamnen och de inviger med en gratis prova-på-dag den 29:e maj.

Sedan ett tiotal år tillbaka har Dalarö, i södra Stockholms skärgård, varit ett populärt tillhåll för de som gillar vattenaktiviteter. Här hittar man bland annat en av Sveriges bästa stränder för Kitesurfing, liksom ypperliga förhållanden för kajakpaddling, SUP och segling. I närheten av Askfatshamnen finns också fina sandstränder, tillgång till bangolf, naturgym och beachvolley, samt en båtklubb med seglarskola för barn och ungdomar. Det är dessutom lätt att ta sig hit. Med kommunala färdmedel tar det runt en timme och med egen bil ca 35 minuter från centrala Stockholm. För den som kommer med egen båt finns även en gästhamn med full service, samt en mysig bistro med fullständiga rättigheter. Dalarö bjuder också på många vackra 1800-talsmiljöer som är värda att utforska om man vill ta en paus från aktiviteterna och bara strosa omkring och njuta av omgivningarna.

Stockholm Water Events startades i samarbete mellan fyra väletablerade och erfarna vattenaktivitetsarrangörer med bas i Dalarö – Stockholm Kiteboardcenter, Vind o Vatten Segling, Dalarö Kajak och Pelles Event, som bland annat erbjuder Stand Up Paddleboard och paddling i traditionella polynesiska utriggarkanoter, så kallade Va´a.

Stockholm Water Events vänder sig både till företag och privatpersoner och aktiviteterna passar lika bra för en Kick-off som en kul dag med kompisgänget. Förutom att själva erbjuda segling, SUP, Va´a utriggarkanoter, Kitesurfing och kajakpaddling samarbetar de även med arrangörer av vraksafari samt ribbåt- och vattenskoterturer. Därmed finns det goda möjligheter att skräddarsy en upplevelse som passar både gruppen och tillfället.

Invigningen av Stockholm Water Events sker som sagt den 29:e maj och mellan kl. 11:00 och 16:00 har alla besökare möjlighet att prova på aktiviteterna – helt kostnadsfritt!

Läs mer på: http://stockholmwaterevents.se

Foto: Stockholms Kiteboardcenter