Stor båthelg på Marstrand

Mellan den 30:e maj och 1:a juni bjuder Marstrand in till en riktig megahelg för alla båtfantaster. Redan på fredag kickar festligheterna igång med en flytande båtmässa och sedan följer två dagar fyllda av pampiga bankappseglingar i Marstrandsfjorden när drygt ett 60-tal segelförsedda giganter tampas om pokalen i GVA Big Boat Race. Under helgen kommer besökarna även att kunna ta del av en mängd roliga aktiviteter för både stora och små, däribland prova-på-dykning, Stå-Upp-Paddling, speciella barnaktiviteter och guidade rundvandringar i Marstrands historiska miljöer.

Marstrands flytande båtmässa är Västkustens näst största och lockade förra året runt 16 000 besökare till ön. I år kommer det att finns möjlighet att botanisera bland såväl rymliga familjebåtar och mindre sportmodeller som praktiska aluminiumbåtar och lyxiga yachter. Flertalet försäljare av marina kläder och tillbehör kommer också att finnas på plats. Båtmässan håller öppet mellan 12:00 och 18:00 på fredag, 10:00-18:00 på lördag och 10:00-16:00 på söndag.

Om det börjar kurrar i magen eller om man bara vill testa några av havets delikatesser kan man besöka Marstrands Havshotell, där det bjuds på Mat- och dryckesmässa med provsmakning, vintunnel, snapsskola och olika föredrag. Samtidigt hålls också ”Sillens Helg”, där totalt 16 olika matställen kommer att tävla om vem som lyckats med den bästa sillinläggningen. Givetvis kommer det även här att finnas möjlighet till provsmakning och det är också upp till besökarna att rösta fram vinnaren. Enligt traditionen kommer dessutom årets Sillkung och Silldrottning af Marstrand att koras under helgen och det är fritt fram för alla som vill att lämna in ett tävlingsbidrag.

För en hundralapp kan man köpa ”Sillpasset”, som förutom provsmakning av alla mumsiga sillinläggningar även ger gratis tillträde till vissa aktiviteter och rabatterade priser på utvalda upplevelser och produkter under festdagarna.

En av helgens största tilldragelser, i bokstavlig bemärkelse, är GVA Big Boat Race, vars första start går kl. 11:00 på lördag. Tre kappseglingar kommer att hållas varje dag och målgången för sista racet beräknas ske någon gång runt kl.15:00 på söndagen. Därefter kan alla som vill komma ner till hamnen och kika närmare på de maffiga segelbåtarna.

Läs mer på: www.batmassamarstrand.se

Foto: Nahid Vafaie, flickr.com
(https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *