Stort köpintresse på årets Allt på Sjön i Gustavsberg

När den flytande båtmässan Allt på Sjön i Gustavsberg avslutades förra helgen kunde arrangören, Sweboat – Båtbranschens Riksförbund, räkna samman drygt 20 400 besökare under mässans tre dagar, vilket var ungefär lika många som förra året. Trots att mässan tidvis även besöktes av regn och blåst, bjöds det ändå på gott om solglimtar – både när det gällde väderleken, nya båtar och besökarnas köpintresse.

”Det gjordes även en del avslut direkt på mässan bland båtförsäljarna, vilket varit sällsynt de senaste åren, berättar Patric Borén, mässansvarig på Sweboat, i ett pressmeddelande. ”Utställarna uppskattade även den blandade publiken i form av alla åldersgrupper och faser i livet
vilket visar att mässan är den folkfest vi vill att den ska vara. Den är till för alla båtälskare eller de som kommer att bli,” avslutar han.

Att det till skillnad från föregående år även såldes ett antal båtar direkt på mässan tyder på att båtbranschen kanske är på väg uppåt igen efter några ganska tröga år med dåliga försäljningssiffror och många konkurser. En annan anledning till det ökade köpintresset kan vara att man på årets mässa valde att även visa ett flertal mindre båtar. Därmed öppnades dörren för en helt ny målgrupp som tidigare år kanske inte hittat en båt i passande storlek och/eller prisklass. Nu fanns det något för alla.

Totalt innefattade mässan 230 utställda motor- och segelbåtar samt båttillbehör från mer än 80 olika företag. Bland alla båtnyheter som visades blev det ganska uppenbart att bred akter och rak stäv var den nya modeflugan – både för segel- och motorbåtar. Men givetvis fanns även båtar med mer klassiska former representerade.

Navigare Yachts AB presenterade också ett nytt koncept för den som vill äga en båt, men samtidigt slippa allt arbete som kommer med båtägandet. Genom att köpa en båt från Navigare Yachts får du fri tillgång till båten när helst du vill, men när du inte använder den kan Navigare hyra ut den. I gengäld tar de hand om allt från service till tvätt, vaxning och bottenmålning och ser till att båten förvaras korrekt under vintern. Låter det intressant hittar du mer information på: www.navigareyachts.com