Tioårsjubileum för Lysekil Women’s Match

Idag, måndagen den 4:e augusti, drar träningsseglingarna igång inför årets upplaga av Lysekil Women’s Match. De fartfyllda seglingsduellerna hålls nära land och brukar därför locka många seglingsintresserade åskådare till de intilliggande klipporna. I år firar det populära evenemanget dessutom tioårsjubileum vilket lär dra en ännu större publik än vanligt. Själva tävlingen börjar under morgondagen och med en lång rad av världens högst rankade kvinnliga besättningar i startfältet kommer det sannolikt att bli en spännande kamp om vinnartiteln och de 300 000 kronorna i prispengar.

Lysekil Women’s Match utgör även den tredje av fem deltävlingar i Women’s International Match Racing Series (WIM Series). I WIM Series första deltävling, som gick av stapeln i irländska Cork i början av juni, var det Anna Kjellberg och hennes team som tog hem VM-titeln till Sverige efter att ha slagit den danska världsettan Camilla Ulrikkeholm. Danskan och hennes sammansvetsade besättning tog dock hem segern i den andra deltävlingen, Women’s Match Race Golfe du Morbihan, som hölls i franska Vannes härom veckan. Ulrikkeholm besegrade då holländska Klaartje Zuiderbaan i finalen, medan Kjellberg till slut hamnade på en fjärdeplats efter en hård kamp om silvret mot fransyskan Anne-Claire Le Berre. I Lysekil får Kjellberg dock en ny chans att ta revansch mot Le Berre.

Camilla Ulrikkeholm, som tagit tre raka segrar i Lysekil behåller gärna titeln, men hon kommer att få tufft motstånd. Förutom Klaartje Zuiderbaan och Anna Kjellberg finner vi även Kjellbergs segerhungriga klubbkamrater från Göteborgs Kungliga SS, Caroline Sylvan och Linda Rahm, i startfältet. Rahm har sedan tidigare två segrar i Lysekil bakom sig och är sugen på en tredje. Ulrikkeholm får även konkurrens av landsmaninnan Lotte Meldgaard Pedersen, samt nyzeeländskan Claudia Pierce och den amerikanska världstrean Stephanie Roble.

Startskottet för tioårsjubilerande Lysekil Women’s Match går onsdagen den 5:e augusti, och det hela börjar med att alla möter alla i en round-robin. Därefter blir det spännande matchseglingar under veckan och den stora finalen går av stapeln på lördag den 9:e augusti. Alltihop kan lätt följas på plats från Lysekils klippor för den som vill och har möjlighet att ta sig dit.

Foto: www.flickr.com/photos/senad-63/
https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *