Två förluster som ger mersmak

Det blev två förluster idag för Victory Challenge i den första obligatoriska för-regattan inför Louis Vuitton Cup 2007.Mot Emirates Team New Zealand idag.
Foto: Sally Collison/Victory Challenge

I den första matchen toppseglade – och hotade – besättningen på Örn Emirates Team New Zealand, America’s Cup-vinnare 1995 och 2000.

I den andra, mot K-Challenge, startade rorsmannen Magnus Holmberg för tidigt, och även fast fransmännen dragit på sig en straff före starten, gick det inte att vinna.

– Vi seglade i kapp Nya Zeeland, men vi var aldrig egentligen om dem. Vi gjorde dock en mycket bra match, vilket vi gjort mot alla fyra topplagen nu, speciellt med tanke på den korta förberedelsetid vi haft jämfört med dem, säger Magnus Holmberg och fortsätter:

– Även om det blev två förluster i dag ger seglingarna hittills bara mersmak.

Victory Challenge har förlorat fem matcher totalt, och vunnit tre, när tre matcher återstår av Valencia Louis Vuitton Akt 4, som är en full round robin-omgång där alla, försvararen av America’s Cup, Alinghi, och de elva utmanarna inför 32a America’s Cup, möter varandra en gång.

Ytterligare åtta för-regattor återstår fram till Louis Vuitton Cup. Därför är förlusten mot K-Challenge idag inte allvarlig på något sätt.

– Jag gjorde en missbedömning, vi gick över startlinjen lite för tidigt. I efterskott kan man säga att vi skulle ha tagit det lugnt när fransmännen hade en straff emot sig, men det går inte att fega heller. Vi hade mycket bra fart över startlinjen, så vi kom kraftigt efter på första kryssen, säger Magnus Holmberg.

För Victory Challenge återstår i denna matchracing-omgång Mascalzone Latino, Italien och United Internet Team, Tyskland i morgon och slutligen spanska Desafío Español på tisdag.

Nästa helg blir det fem fleet race med alla teamen, i vad som kallas Valencia Louis Vuitton Akt 5.

Bert Willborg/Victory Challenge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *