Våren kommer till Stockholm med Allt för Sjön

Den 5 – 13 mars är det återigen dags för den årliga båtmässan Allt för Sjön. För många är det startskottet på en efterlängtad marin säsong och som vanligt kommer det att finnas mängder med aktiviteter, nyheter och evenemang att uppleva.


Foto:

Snart stundar årets startskott för båtsäsongen. Årets stora inomhusmässa för båtälskare, Allt för Sjön, arrangeras i vanlig ordning på Stockholmsmässan och går av stapeln den 5 – 13 mars. Som vanligt förväntas tusentals unga och gamla båtsugna besökare hitta till mässan för en heldag i havets tecken. De lär få en fullspäckad dag. I skrivande stund har flera hundar utställare anmält sig, och fler kommer det att bli. Till det kommer mängder med aktiviteter, föreläsningar och andra evenemang.

Gamla anor
Allt för Sjön är en mässa med gamla anor. Redan år 1922 arrangerades den allra första internationella båtmässan i Stockholm. Sedan år 1971 arrangeras evevenemanget på Stockholmsmässan i Älvsjö strax utanför Stockholm. I år är däremot mässan förlagd något senare än vanligt. Istället för det brukliga slutet av februari, förläggs nu mässan under början av mars. På plats kommer det att finnas mängder med utställare. Till det kommer ett antal restauranger som erbjuder god mat och dryck på mässan.

Mer än båtar
Under dagarna som Allt för Sjön hålls öppet visas mängder med marina nyheter upp. Här kan allmänhet liksom proffs njuta av båtar av alla de slag. Här kommer båtar av alla slag att visas upp, från de allra minsta ekorna till lyxvidunder för mångmiljonbelopp. Till det kommer tillbehör av alla upptänkliga sorter, både nödvändiga och mer kuriosa. Men det är inte enbart båtförsäljarna som visar upp sina produkter. Mässan visar upp den mångfald som finns i de svenska farvattnen. Bland mässans utställare finns även företag som arbetar med vindsurfing, sportfiske, hamnverksamhet, friluftsliv och dykning.

Årets Nyhet
Under årets mässa kommer såväl utställare som besökare att kunna rösta fram Årets Nyhet. Alla företag och privatpersoner som ställer ut på mässan med en marin nyhet har möjlighet att anmäla sig till tävlingen. Produkten måste också finnas för försäljning på marknaden. Utav alla anmälningar utser en jury femton förslag som går vidare till final. Utav dessa kan sedan allmänheten rösta sin vinnare. Det kan göras både på plats på mässan och på internet via den Facebooksida som finns för Allt för Sjön.

Kortinfo
Allt för Sjön arrangeras över 8 dagar och pågår mellan den 5 till 13 mars. 4 mars är det smygöppning av arrangemanget med pressvisning och rundvisning för särskilt utvalda.. Sedan är det fritt fram för allmänheten. Under mässhelgerna är öppettiderna mellan 10 och 18, medan mässan håller öppet mellan 12 och 20 vardagar. Entrébiljetten går loss på 140 kr per vuxen, medan ungdomar betalar 50 kr. Barn under 12 år kommer in för en tjuga. Långväga gäster har möjlighet att boka in sig på någon av de bussbolag som arrangerar resor till mässan. Löpande information om mässan finns att hämta på www.alltforsjon.se.


Foto:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *